POLEMIKA

POTPUNI HAOS - PREMIJERLIGAŠI BEZ BRAZILACA I U LIGI ŠAMPIONA! Zahtevaju da FIFA drakonski kazni klubove zbog 1 odluke

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Prekid meča Brazila i Argentine nije jedina stvar o kojoj se priča. Sada se traži kazna za klubove.

Izvor: Profimedia

Problemi sa koronom, striktna pravila, crvene zone i sve to je nateralo klubove da uoči reprezentativne pauze donesu odluku o zabranama za pojedine fudbalere.

Tako su skoro svi premijerligaški klubovi odlučili da ne dozvole igračima da idu u Južnu Ameriku koja pripada spomenutoj crvenoj zoni. Uostalom, da su bili u pravu moglo je da se vidi i po dešavanjima sa meča Brazila i Argentine i prekida koje su izazvali predstavnici zdravstvene organizacije.

Međutim, tu se priča ne završava. Fudbalski savez Brazila je podneo zahtev FIFA u kome traže da se svi premijerligaški klubovi koji nisu dali dozvolu brazilskim igračima drakonski kazne - suspenzijom na pet dana.

U prevodu to bi značilo da Čelsi i Mančester junajted ne bi mogli da računaju na Brazilce ni u mečevima Lige šampiona u utorak, dok bi Liverpul i Mančester siti koji igraju u sredu mogli da ih uvrste u sastav.

Na listi igrača koji bi propustili naredne mečeve klubova su Tijago Silva (Čelsi), Ederson i Gabrijel Žesus (Siti), Alison, Roberto Firmino i Fabinjo (Liverpul), Fred (Junajted), Rafinja (Lids). Zbog toga Fudbalski savez Engleske (FA) pokušava sa FIFA da reši situaciju i da pronađu neki zajednički jezik.

Aktivirali su se i klubovi koji će podneti zvaničnu žalbu FIFA.

"Igrači ne bi trebalo da budu kažnjeni za ono što je van njihove kontrole. Takođe, kažnjavaju se klubovi zbog toga što su stavili zdravlje igrača na prvo mesto i nisu im dozvolili da putuju u zemlje koje su u crvenoj zoni što su savetovali predstavnici zdravstvene organizacije Engleske. Uz sve to bi Čelsi i Junajted bili dodatno kažnjeni sa izostancima za Ligu šampiona, a Liverpul i Siti ne", navodi se u tekstu engleskog "Independenta".