Fudbal

PROSINEČKI: NADAMO SE DA ĆE NAS I SREĆA POMAZITI

Autor Balša Janković

“Sokoli” traže prve bodove, a svi znaju da u Kardifu nije jednostavno da se oni jure – pogotovo što je pitanje u kojem će sastavu nastupiti naša selekcija.

Izvor: Profimedia

Pred crnogorskim fudbalerima je novi izazov – u ponedjeljak u Velsu (20:45) u 4. kolu grupe 2 B Lige nacija.

“Sokoli” traže prve bodove, a svi znaju da u Kardifu nije jednostavno da se oni jure – pogotovo što je pitanje u kojem će sastavu nastupiti naša selekcija.

“Imamo opet nekih problema, prvo da vidimo sa Stevanom Jovetićem da li će moći. Vjerovatno neće trenirati. Da vidimo kako je Marko Janković, jer je bio povrijeđen, iako je odradio pola sata protiv Turske. Biće to manje-više slično ili isto kao protiv Turske”, rekaoje selektor Robert Prosinečki.

Nakon tri poraza tenzija postoji.

“Ima pritiska, samim tim jer smo tri utakmice izgubili. Možemo pričati da smo igrali dobro protiv Velsa ili Turske, ali nemamo bodova i to je veliki problem, kako za mene, tako i za reprezentaciju. Momci su motivisani, borili su se u Turskoj i nikome ne možemo zamjeriti. Igrali smo protiv velike reprezentacije koja ima dobru generaciju. Parirali smo dobro, a mogli i da povedemo”, istakao je Prosinečki.

Osvrnuo se na sve probleme koji prate nacionalni tim.

“Stvarno smo imali probleme konstantno sa povrijeđenim igračima. Nije to jedan-dva, nego je u jednom trenutku bilo pet-šest povrijeđenih. Moramo se okrenuti mlađima, već smo sada stavili Igora Nikića na gol gdje je branio jako dobro u Turskoj – bez straha. Bio je odličan. Ne tražimo alibi, to je tako. Nadam se da će biti dobro, da ćemo odigrati dobru utakmicu, pa neka pobijedi bolji Nadam se da će nas pomaziti sreća da osvojimo koji bod”, zaključio je Prosinečki.