Fudbal

Savović i Giljen se nadaju da će slaviti uz pomoć navijača

Autor Anđela Vukčević Izvor Vijesti

Derbi će zbog kartona propustiti Srđan Krstović.

Izvor: MONDO/ BALŠA JANKOVIĆ

Fudbaleri Sutjeske su tri godine bez pobjede u mečevima protiv velikog rivala, Budućnosti.

U tom periodu odigrano je 14 mečeva - sedam je završeno neriješeno, dok su sedam puta slavili Podgoričani.

Novi okršaj dva najveća crnogorska kluba je sjutra (19) u Nikšiću, u okviru 11. kola MeridianBet Prve crnogorske fudbalske lige. Budućnost kraj Bistrice stiže kao lider šampionata, ekipa koja je od početka sezone dominantna, pišu Vijesti.

Sa druge strane Sutjeska je tokom sezone promijenila trenera - stigao je Milija Savović, a interesantno je da je on bio trener kada su nikšićki "plavi" posljednji put savladali Budućnost, 11. septembra 2021. godine na domaćem terenu.

"Najljepša utakmica u crnogorskom fudbalu. Nadam se da će tribine biti pune, da ćemo imati značajnu podršku navijača i da ćemo na kraju pobijediti", rekao je Savović.

Derbi će zbog kartona propustiti Srđan Krstović, pišu Vijesti.

"Budućnost je odlična ekipa. Mi smo imali oscilacija protiv Jedinstva, ali nam utakmica protiv Dečića daje za pravo da razmišljamo pozitivno. Nadam se da će pristup biti kao protiv Dečića i da ćemo uz pomoć navijača doći do pobjede", rekao je kapiten Sutjeske Vladan Giljen.

Giljen će sjutra odigrati 400. meč za Sutjesku.

"Nije malo kada igrate u svom gradu i klubu. Nadam se da će biti još utakmica i da ćemo sjutra zajedno proslaviti pobjedu", rekao je Giljen.