Fudbal

Sve je spremno za tektonske promjene u Partizanu: Evo šta je odlučeno na Upravnom odboru

Autor Milutin Vujičić

Partizan kroz deset dana dobija potpuno novo rukovodstvo.

Izvor: Marko Metlas/© MN press, all rights reserved

Na današnjem sastanku Upravnog odbora u FK Partizan konstatovano je da će predstojeće zasijedanje Skupštine 11. oktobra biti i poslednje za aktuelno rukovodstvo, prenosi "Telegraf". Preciznije, na sjednici Skupštine kroz deset dana biće razriješen dužnosti predsjednik Milorad Vučelić, Generalni direktor Miloš Vazura i ostali članovi Upravnog odbora.

Istovremeno, na istoj Skupštini biće imenovano i novo rukovodstvo, a očekuje se da će Vučelićev naslednik biti poznati političar Rasim Ljajić. Ima iskustvo kao sportski radnik, već je bio u Partizanu, a ostaje da se vidi ko će biti njegovi saradnici. Za sada se najviše spekulisalo imenom Danka Lazovića, ali treba sačekati još deset dana kada će sve biti riješeno i saznaćemo ko će ubuduće upravljati "valjkom".

Tokom naredne sedmice planirani su i sastanci Nadzornog odbora, kao i Pravne komisije, koji će pripremiti i usaglasiti dnevni red predstojeće Skupštine koja će se, sva je prilika, od redovne pretvoriti u Izbornu skupštinu. Zvanično, aktuelnom predsjedniku mandat ističe tek u januaru 2027. godine, a još prije godinu dana podnio je ostavku i vodi se kao "predsjednik u ostavci".

U međuvremenu Partizan je već napravio neke promjene u sportskom sektoru, tako da je sportski direktor postao Ivica Iliev, na mjesto trenera imenovan je Savo Milošević, dok je funkcije razriješen šef omladinske škole.