Fudbal

Legenda Zvezde misli isto kao Ivica Iliev: "Partizanovi stranci su kao amateri!"

Autor Dušan Ninković

Stav Ivice Ilieva da stranci u Partizanu nemaju kvalitet potvrdio je i Dule Savić.

Izvor: MN Press

Fudbaleri Partizana doživjeli su jedan od najtežih poraza u klupskoj istoriji - Zvezda se gostila u Humskoj i odnijela sva tri bolja ubjedljivim trijumfom (4:0) nad najvećim rivalom, a to je rezultat koji bi mogao da podstakne ogromne promjene u Humskoj. sportski direktor Ivica Iliev već je "udario" po igračima koji nemaju kvaitet, dok je Aleksandar Stanojević podnio ostavku i sad se traži njegova zamjena.

Sličan stav kao Iliev ima i legendarni fudbaler crveno-bijelih, Dule Savić. Po njegovim riječima, Partizanovi stranci nisu napravili nikakvu razliku na terenu i višu su izgedali kao amateri u okršaju sa timom koji igra Ligu šampiona. Tvrdi Savić da svi prave greške i da bi Partizan mogao da izvuče pouke iz takve situacije.

"Vidio sam izjavu Ivice Ilieva, u kojoj je iskreno priznao da je Partizan napravio lošu selekciju igrača tokom prelaznog roka. Strani igrači koje su doveli djeluju više kao amateri nego kao profesionalci. To smatram zabrinjavajućim, ali istovremeno i prilika za Partizan da se suoči sa lošim odlukama. Takve greške smo svi pravili, uključujući i Zvezdu, kao i mnogi drugi klubovi u Evropi", rekao je nekadašnji fudbaler Dušan Savić u emiji "Kec na jedanaest" na televiziji "K1".

Podsjećamo, novopostavljeni sportski direktor Partizana Ivica Iliev bio je izuzetno nezadovoljan nakon poraza Partizana u derbiju. Crvena zvezda je rutinski savladala (4:0) najvećeg rivala, a ljetnja pojačanja tima iz Humske ostavila su veoma loš utisak i zbog toga je bivši napadač Partizana morao da se oglasi, pa čak i zaprijeti.

"To je, možda, najlošiji tim Partizana u poslednjih 30-40 godina. Selekcija je stvarno razočaravajuća... Stranci? Ne može da se kaže za takve igrače da su pojačanja, kad imaju nevjerovatnu inferiornost. Čak mogu reći - amaterski igrači, poniženje za ovaj klub", rekao je Iliev za "Sportski žurnal" i dodao: "Nažalost, limitirani smo, jer mnogo je igrača kojima je mnogo lijepo u Beogradu, imaju najveće ugovore u karijerama i niko ih neće i onda mi ne možemo da ih se riješimo."