Fudbal

Barselona u problemu, Olmo dugo van terena

Autor Tijana Jevtić

Dani Olmo se povrijedio i zbog toga će odsustvovati četiri do pet nedelja.

Izvor: Profimedia

Igrač Barselone Dani Olmo biće van terena od četiri do pet nedelja, koliko bi trebalo da traje odsustvo zbog povrede mišića desne butine koju je zadobio tokom meča sa Đironom.

Vezista španske ekipe dobro je započeo sezonu, već je postigao tri gola na tri vezane utakmice La Lige. Sve je išlo u dobrom pravcu, do utakmice u nedelju, protiv Đirone, na kojoj se povrijedio. Barselona je slavila rezultatom 4:1, ali je ujedno i izgubila važnog igrača u nastavku takmičenja. U klubu predviđaju da će biti odsutan minimum četiri nedelje, samim tim će vjerovatno propustiti sedam narednih utakmica u L. U pitanju su mečevi sa Hetafeom, Jang Bojsom i Seviljom na domaćem terenu i protiv Monaka, Viljareala, Osasune i Alavesa na gostujućem. 

Ipak, postoji nada da će najveće pojačanje Barselone uspjeti da se oporavi do 23. oktobra i da se prirpemi za meč sa Bajernom, a svega četiri dana kasnije najavljen je i dvoboj sa Realom iz Madrida. Dakle, prema svemu sudeći Španac će spremno dočekati meč u Beogradu protiv Crvene zvede, koji je najavljen za 6. novembar. Olmo će propustiti mečeve sa reprezentacijom u Ligi nacija, odnosno neće se naći na terenu u utakmici sa Danskom 12. oktobra i vjerovatno sa Srbijom 15. oktobra.