Fudbal

Zvezda se "riješila" igrača od 2.000.000 evra: Milojeviću višak, otišao na drugi kraj svijeta!

Crvena zvezda pozajmila Pumu Rodrigeza u Meksiko.

Izvor: Instagram/fc_juarez/printscreen

Crvena zvezda je završila jedini ljetni posao koji joj je ostao nakon zatvaranja prelaznog roka u Evropi. Reprezentativac Paname Puma Rodrigez karijeru nastavlja na drugom kraju svijeta, u Meksiku! Prethodnih dana postalo je jasno da je ta zemlja jedina realna opcija za Hose Luisa Rodrigeza, koji se za kratko vrijeme u Beogradu nije najbolje snašao.

Na kraju Puma nije napravio transfer, ali je rasteretio igrački kadar Crvene zvezde odlaskom na pozajmicu u Huarez. U novom timu, jednom od najslabijih u elitnom rangu meksičkog fudbala, vjerovatno ga očekuje ogromna minutaža i veoma važna uloga tokom borbe za opstanak. Finansijski detalji nisu saopšteni, ali je jasno da je Zvezda dobila određeni novac za pozajmicu od Meksikanaca koji bi na kraju sezone mogli i da otkupe Pumu.

Naravno, ako se on pokaže i ukoliko tim počne da bilježi bolje rezultate nego što je to trenutno slučaj - pošto sa jednom pobjedom i jednim remijem nakon sedam kola zauzimaju pretposlednje mjesto na tabeli. Prostora za napredak čitavog tima ima, a u Zvezdi se nadaju da će Puma Rodrigez donijeti kvalitet Huarezu i sebi obezbijediti transfer.

Puma je odigrao šest mečeva za Crvenu zvezdu na početku sezone, a na pet utakmica u Superligi Srbije imao je gol i dvije asistencije. U evropskim mečevima protiv Bode Glimta Vladan Milojević mu je dao samo 28 minuta na terenu, što je bio signal da na njega ne računa u ozbiljnijoj meri. Rastanak je zbog toga bio najbolja opcija, pa se reprezentativac Paname seli bliže kući.

Rodrigez je u karijeri igrao za Čoriljo u rodnoj Panami, mladi tim Genta, Istru, Alaves, Lugo, Sporting iz Hihona i Famalikao. Iz Portugala je stigao u Crvenu zvezdu za 2.000.000 evra, ali stručni štab srpskog šampiona nije uspeo da ubijedi da će biti pojačanje. Na njegovu žalost, Zvezda je izuzetno dobro popunjena na krilnim pozicijama. Po bokovima su opcije Piter Olajinka, Felisio Milson, Nemanja Radonjić, Aleksandar Katai, Silas, Lazar Jovanović, Jegor Prucev, pa čak i Mirko Ivanić i Luka Ilić.