Fudbal

Zvezda pala u Moskvi: Tijesan poraz crveno-bijelih protiv CSKA

Autor Dragan Šutvić

CSKA iz Moskve pobijedio Crvenu zvezdu 94:92 na pripremnom turniru u glavnom gradu Rusije.

Izvor: MN Press

CSKA je nanio Crvenoj zvezdi poraz u Moskvi u uzbudljivoj završnici, 94:92. Ajzeja Kenan postavio je konačnih "minus 2" u posljednjem napadu meča koji je praktično odlučio jedan ofanzivni skok.

Naredni meč Zvezda će igrati u petak od 16 časova, protiv Lokomotive Kubanj, a ako bude ozbiljan poput današnjeg, biće to praktično takmičarski meč.

Crvena zvezda se u Moskvi vratila iz rezultatskog minusa od 15 poena, u odsustvu četvorice igrača koji nisu doputovali u Rusiju (Bolomboj, Gedraitis, Teodosić, Nedović).

U odsustvu Džoela Bolomboja, Uroš Plavšić je odigrao odličan meč za Zvezdu i ubacio 21 poen, uz pet skokova i dvije asistencije, a isti broj poena postigao je i Kenan. Dvocifren je uz njih bio i Ognjen Dobrić sa 12 poena, Luka Mitrović je ubacio devet, a Dejan Davidovac, Kodi-Miler Mekintajer i Nikola Kalinić po sedam.

Melo Trimbl predvodio je CSKA sa 21 poenom, a novi lider CSKA i doskorašnji igrač Partizana Aleksa Avramović postigao je 16 i još jednom pokazao da su "armejci" sa njim u timu dobili veliko pojačanje.