Fudbal

Zlatan je dobar sa svima sa Balkana, a sad mu je Hrvat stao na žulj: Pljušte prozivke kakve nismo vidjeli

Autor Milutin Vujičić

Zvonimir Boban nezadovoljan potezima Zlatana Ibrahimovića ovog ljeta u Milanu.

Izvor: YouTube/AC Milan/Globe Awards/Screenshot

Švedski napadač Zlatan Ibrahimović gaji dobre odnose sa praktično svim sportistima sa Balkana, međutim izgleda da postoje problemi na relaciji sa Zvonimirom Bobanom. Bivši hrvatski fudbaler, član "bronzane" generacije iz 1998. godine, pecnuo je sada Ibrahimovića, vjerovatno jer su u međuvremenu postali i rivali.

Zvonimir Boban je bio sportski direktor Milana, dok je sada Zlatan Ibrahimović angažovan na sličnoj poziciji (zvanično je savjetnik vlasnika sa većim ovlašćenjima). Fudbaleri ne bi bili fudbaleri da se zbog toga ne rodi rivalitet među njima, posebno ako se zna da je Boban na vrlo ružan način "protjeran" iz Milana, tako da i dalje temeljno prati šta rade njegovi naslednici i ne sviđa mu se posao koji je napravio Ibra.

"Zlatan je genije i biću mu zahvalan do kraja života jer je zbog ljubavi prema Milanu pristao da se vrati, promijenivši noviju istoriju kluba i svih nas. Ali sad mi nije jasno šta to Zlatan radi, koje su njegove odgovornosti i na osnovu kojih kompetencije treba da se procjenjuje njegov posao", upitao je Zvonimir Boban u intervjuu za "Gazetu delo Sport".

"Nadam se da ih je razumio jer će na kraju njemu suditi, a ne sportskom direktoru Monkadi. Toliko se toga moglo izgraditi na temeljima tima koji je osvojio titulu i igrao polufinale Lige šampiona, za mene je to bila kolosalna greška", dodao je Hrvat.

Podsjetimo, Milan je 2022. godine bio šampion Italije, a sezonu kasnije bio je u polufinalu Lige šampiona, a Boban već tada nije bio dio kluba. Postavio ga je na "zdrave noge" i potom platio glavom zbog neslaganja sa vlasnicima, tako da su se okrenuli skroz drugoj ideji i sada su konce dali u ruke Zlatanu Ibrahimoviću.

Tokom ljeta, Milan je doveo Fonseku na mjesto trenera umjesto Piolija, a 72 miliona potrošena su na Fofanu, Pavlovića, Emersona, Moratu i Himeneza.