Fudbal

Raketa iz Sjeverne Koreje: Kiša potopila cijeli stadion, on pocijepao mrežu iz slobodnjaka sa 40 metara!

Autor Dragan Šutvić

Ovakav gol se ne viđa često, Sjeverna Koreja izgleda ima bombardera u timu!

Izvor: X/Conversation Sam Street/Printscreen

Dok se u Evropi igra Liga nacija, u ostatku svijeta već imamo početak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Americi, Kanadi i Meksiku 2026. godine. A u Aziji smo vidjeli neverovatan meč. Sjeverna Koreja i Katar igrali su na neutralnom terenu u Vijentianu, glavnom gradu Laosa, a vrijeme nije baš poslužilo ekipe. Padala je užasno jaka kiša i potpuno je nevjerovatno da je dozvoljeno da se dozvoli da se na ovakvom terenu igra fudbal. Ipak u 51. minutu meča vidjeli smo sjajan gol!

Prvo je Ri pogodio za 1:0, zatim je Jang Kuk Čoi dobio crveni karton poslije 28 minuta i do poluvremena su Afif i Ali uspjeli da preokrenu. Djelovalo je da će na nakvašenom terenu u Laosu uspjeti Katar da dođe do sva tri boda, ali da tako ne bude pobrinuo se Kuk Čol Kan sa svojom ljevicom! 

On je namjestio loptu na 40 metara od gola, opalio po njoj i poslao je pravo u mrežu! Otišla je u rašlje, a golman Katara je paradom samo uljepšao nevjerovatan pogodak. Nekoliko minuta nakon toga meč je prekinut, igrači su napustili nakvašeni teren, a kada su se vratili ostalo je 2:2.