Fudbal

Haos na "Kosovu": Najveće zvijezde izbačene, predsjednik prijetio da će im polomiti noge

Reprezentacija "Kosova" veže skandal za skandalom.

Izvor: AA/ABACA / ABACA PRESS / PROFIMEDIA

Veliki skandal potresa Fudbalski savez "Kosova". Usred mečeva Lige nacija tri igrača su izbačena iz nacionalnog tima. Nakon meča koji su izgubili od Rumunije 3:0 golman Arijanet Murić, kao i Florent Musliju i Edon Žegrova izbačeni su iz tima i nije ih bilo u pobjedi nad Kiprom 4:0.

Ondašnji mediji prenijeli su da su trojica igrača naljutila selektora iz Švajcarske Franka Fodu zato što su do kasnih večernjih sati bili u noćnom klubu. Zato ih je on udaljio iz tima, a neki mediji sa "Kosova", tvrde čak i da je predsjednik fudbalskog saveza Agim Ademi igračima prijetio da će im "polomiti noge" i "uništiti karijere.

"Zajedničkom odlukom selektora Franva Fode i fudbaskog saveza tri fudbalera: Arijanet Murić, Edon Žegrova i Florent Musliju, napustili su okupljanje nacionalnog tima zbog povrede pravila koja su uspostavljena od strane selektora i saveza. Fudbalski savez Kosova će donijeti dalje odluke o ova tri igrača, a u međuvremenu će se timu pridružiti golman Drite Faton Maloku", navodi se u saopštenju. 

"Odluka koja je donijeta u vezi nas nije fer, a glasine koje kruže o tome uopšte nisu tačne ", istakao je u kratkoj izjavi za "Klan Kosova" Arijanet Murić, sada golman Ipsviča. On je objasnio da je zajedno sa fudbalerom Lila Edonom Žegrovom i članom Frajburga Florentom Musliuom zaista izašao uveče, ali na večeru, a ne kako bi se provodio i pio alkohol. Žegrova je rekao kako će on govoriti na terenu. 

Što se tiče predsjednika saveza Agima Ademija on nije želio da komentariše navode o prijetnjama, već je istakao da stoji iza selektora. "Pravila se moraju poštovati. Jako je bitno da se reprezentacija poštuje. Odluka o izbacivanju donio je selektor. Razlog je što su izašli bez dozvole u kasnim satima. Savez podržava odluku selektora. On je samo radio po pravilima."