Fudbal

BUDUĆNOST PORAŽENA OD MLADOSTI NA ZLATIBORU

Autor Anđela Vukčević Izvor CdM

Pavlović je i tri minuta kasnije šutirao pored gola, da bi u 38. minutu Grbić svojom brzinom nadmudrio odbranu iz Lučana, ali je pas za Pavlovića na drugoj stativi bio nešto lošiji.

Izvor: MONDO/Anastasija Đonović

Fudbaleri Budućnosti poraženi su od Mladosti iz Lučana sa 1:0, u prijateljskoj utakmici na Zlatiboru.

“Plavi“ su bili bolji rival, stvarali su ozbiljne šanse (i promašivali), ali je trećeplasirani tim Superlige Srbije slavio na kraju – minimalno, golom na startu drugog poluvremena nakon kontre, piše CdM.

Naš tim je u prvom dijelu držao konce igre u svojim rukama, Mladost je tek pred kraj poluvremena uputila jedini udarac koji je ukrotio Domazetović, dok su „plavi“ stvarali prilike iz odličnih akcija, šutirali…

Prvi je iz blizine zaprijetio Mijović pogodivši spoljni dio mreže nakon sjajne akcije i centaršuta Ivanovića, zatim su udarac oprobali Grbić, Trninić i Pavlović, da bi posljednji gađao tik iznad prečke u 33. minutu nakon još jedne lijepe akcije, čiji su protagonisti bili Šarkić i Vuković.

Pavlović je i tri minuta kasnije šutirao pored gola, da bi u 38. minutu Grbić svojom brzinom nadmudrio odbranu iz Lučana, ali je pas za Pavlovića na drugoj stativi bio nešto lošiji.

Početak drugog dijela i odmah – pogodak. Kontra Mladosti, smušenos prvotimaca Budućnosti i jedan šut sa desetak metara je poslije devijacije, stative i ruke Đurovića ušao u gol. Vuković je u 58. sjajnim udarcem zamalo vratio stvari na početak (sjajno mu odbranio golman), „plavi“ su tražili gol za izjednačenje i zamalo ga postigli u samom finišu utakmice – Bojović je na dugu loptu Šarkića odlično uputio ka golu protivnika, nakon odbrane golmana plesala je po liniji gola, ali je Mladost otklonila opasnost…

Na kraju, Đurović je upisao sjajnu odbranu nakon kontre Mladosti, spasivši naš tim drugog primljenog gola.

„Dobra provjera za nas imajući u vidu da smo igrali protiv dobre ekipe, da su igrali igrači sa manjom minutažom, kao i koji su izašli iz povreda. Generalno, mogu da bude zadovoljan sa svim osim sa rezultatom“, rekao je trener Budućnosti Ivan Brnović nakon utakmice na Zlatiboru, na terenu Švajcarija.

„Prvo poluvrijeme je bilo u našem znaku, stvorili smo dosta šansi, polušansi, šutirali smo… Realizacija je nedostajali i na tome ćemo raditi. Nakon primljenog gola, protivnik se uglavnom branio, falilo nam je brzine u tranzicji, posebno po izgubljenoj lopti, ali i u drugom dijelu smo diktirali ritam, imali posjed… Moram da budem zadovoljan odnosom igrača, pristupom, pokazali su da posjeduju kvalitet i da ulaze u formu, a to su igrači koji nama puno znače za roster“, poručio je Brnović, koji je tokom prijateljskog meča odmarao osamo Ivana Bulatovića.

Naš tim je protiv Mladosti iz Lučana igrao u sljedećem sastavu: Domazetović (46′ Đurović), Trninić (61′ Grivić), Lambulić, Adžić (76′ Orahovac), Vuković, Mirković (76′ Brajović), Šarkić, Ivanović (61′ Serikov), Grbić (66′ Bojović), Mijović (76′ Šaranović), Pavlović.