Fudbal

PROSINEČKI IZDIKTIRAO POČETNI SASTAV ZA ISLAND

Autor Vasilisa Grgurević Izvor Vijesti

Selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore Robert Prosinečki saopštio je novinarima početni sastav za duel protiv Islanda, sjutra u 18.45 po lokalnom, a 20.45 po našem vremenu.

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

"Sokoli" u Rejkjaviku, u zemlji gejzira, počinju četvrto izdanje Lige nacija i žele dobar rezultat i dobru uvertiru pred dolazak Velsa u Nikšić, u ponedjeljak. U grupi je još Turska, kako pišu Vijesti.

Dakle, Mijatović na golu, Vešović i Radunović na bekovskim pozicijama, Tući i Rubežić kao štoperi, Brnović i Eraković kao dva zadnja vezna, Marušić, Jovović i Osmajić će činiti ofanzivnu trojku, iza Krstovića koji je najistureniji napadač.

Mnogo novih fudbalera, mnogo onih koji prvi put igraju zajedno, malo i "neobična" postava ali u oči upada najviše - nema Stevana Jovetića.

"Stevan je imao problem sa tetivom. Moramo ga sačuvati jer nije igrao od Gruzije u junu. Imamo plan za njega, sigurno je spreman za pola sata, a treba imati u vidu da tri dana kasnije igramo sa Velsom. Suvišno je pričati koliko nam on znači, ali jednostavno ćemo ga i sačuvati za Vels, prije svega jer nije dugo igrao i nije u takmičarskom ritmu kao drugi reprezentativci", kazao je Prosinečki na pres-konferenciji na stadionu "Laugardalsvolur".

Crna Gora je oslabljena, nema Savića, Vujačića, Jankovića, Kuča, Bakića, 18-godišnjeg Adžića, sada djelimično ni Jovetića, na šta je Prosinečki imao zanimljiv komentar.

"Mnogo se ovdje kuka oko povreda. Pa što ako nam neko nedostaje? Start jeste bitan i igraćemo na najbolji način, duboko vjerujem tu to. Igrači su motivisani, dobiće priliku oni koji nisu bili s nama u prethodnim akcijama. U redu, meč može da krene drugačije nego što planiramo, ali smatram da imamo čemu da se nadamo. Dobili smo na hitrini u veznom redu s Erakovićem i Jovovićem, sigurno ćemo moći da ugrozimo Island. I Osmajić i Marušić takođe imaju silinu, motoriku i brzinu, ako sve bude kako planiramo može biti vrlo dobra utakmica", kako prenose Vijesti.