Fudbal

Bomba na Marakani, vratio se Nemanja Radonjić: Ne dolazi sam, stigla je i zamjena za Hvanga!

Autor Nikola Lalović

Nemanja Radonjić se vratio u Crvenu zvezdu, a sa njim dolazi i još jedno dugo željeno pojačanje.

Izvor: MN Press/Mondo/Stefan Stojanović

Reprezentativac Srbije Nemanja Radonjić potpisao je ugovor na tri godine sa Crvenom zvezdom, prenosi "Mocart sport". Nekadašnji fudbaler crveno-bijelih i reprezentativac Srbije povezivan je jako dugo sa povratkom u Beograd, ali sada je izgleda sve gotovo i on će zaigrati Ligu šampiona na "Marakani". 

Radonjić dolazi u Beograd posle šest godina u inostranstvu. Crvena zvezda ga je prodala za 12.000.000 eura Olimpiku iz Marseja, a nakon početnih dana u Francuskoj išao je na pozajmice u Hertu, Benfiku i Torino. "Bikovi" su ga kupili, a onda ubrzo i oni poslali na pozajmicu u Majorku. Kako ga španski klub nije otkupio, sve do sada je tražio novu sredinu. Za sada se zna da je Crvena zvezda morala da plati obeštećenje za Radonjića, ali se ne zna koliko je ono bilo. Majorki je traženo 3.000.000 eura prema ranijem dogovoru, ali to je bilo preskupo ovom timu.

Radonjić neće biti jedini novi fudbaler Crvene zvezde. Kako prenose beogradski mediji, u klub stiže i Rade Krunić! Reprezentativac Bosne i Hercegovine bio je meta crveno-bijelih još u doba kada je igrao za Donji Srem i Borac iz Čačka, ali se tada nije našao na "Marakani". Sada je nakon uspješne karijere u Italiji u dresu Empolija i Milana došao u Fenerbahče, ali se nije snašao i probaće da se nametne Vladanu Milojeviću. 

Na krilnim pozicijama u Crvenoj zvezdi vlada velika konkurencija. Čeka se oporavak mladog Vladimira Lučića, a osim Mirka Ivanića i Aleksandra Kataija koji mogu da pokriju pozicije po bokovima tu su Piter Olajinka, Felisio Milton, mladi Lazar Jovanović, ali i Hose Luis Rodrigez Puma koji bi posle ovog transfera mogao da ode iz kluba. 

Iako prelazni rok u Srbiji traje još deset dana, crveno-bijeli su u žurbi. Imaju do ponoći da registruju igrače za Ligu šampiona, tako da su zato upravo u utorak završena ova dva transfera koja bi trebalo da kompletiraju tim crveno-bijelih za elitno evropsko takmičenje.