Fudbal

Moćna Barselona pobijedila 7:0!

Autor Dragan Šutvić

Nakon žrijeba za Ligu šampiona, Barselona je odigrala ubjedljivo najbolji meč pod vođstvom Hansija Flika.

Izvor: Profimedia

Barselona je pregazila Valjadolid 7:0, dva dana nakon što ju je žrijeb Lige šampiona spojio sa Crvenom zvezdom! Tim Hansija Flika samleo je rivala u svom privremenom domu, "Monžuiku", gdje igra dok traje renoviranje Nou Kampa.

U impresivnoj partiji Katalonaca, lopte su tresle mrežu gostiju od 20. minuta pa praktično sve do kraj utakmice. Rafinja je pogodio tri puta. Robert Levandovski i Žil Kunde pomogli su mu da pukne "petarda", a onda su bivši biser Dinamo Zagreba Dani Olmo i rezervni napadač Feran Tores dokusurili protivnika i napravili košmarno veče estonskom golmanu Karlu Heinu.

Najimpresivnijim nastupom od dolaska Hansija Flika ovog leta, "Blaugrana" se zakucala na vrh tabele Primere tokom septembarske pauze zbog Lige nacija, sa učinkom od četiri pobjede u isto toliko mečeva, uz gol-razliku 13:3. Padali su pred Barsom u avgustu Valensija, Bilbao, Valjekano i Valjadolid, a poslije pauze i prije Lige šampiona očekuje je meč protiv prošlosezonske senzacije, Đirone.

Potom će Barsa ući u Ligu šampiona utakmicom protiv Monaka u gostima, 19. septembra i biće to prvo od četiri gostovanja, među kojima će jedno biti i na beogradskoj "Marakani". A meč protiv Valjadolida pokazao je kakvu fudbalsku silu dovodi Hansi Flik u Ljutice Bogdana, gdje je dominantno pobijedio Zvezdu sa Bajernom.

Barsa je uputila čak 23 šuta ka golu protivnika, uz 11 hitaca u okvir gola i posjed lopte od 70,5 odsto, koji je u posljednjih 15 minuta bio čak 80 odsto. Bez obzira na to što je meč uveliko bio gotov, a pobjednik odlučen već do poluvremena. Ovo je bio sastav Katalonaca za spektakl na Monžuiku.