Fudbal

Italijanski mediji nemilosrdni prema Luki Joviću: Dobio je veliku šansu, a šutnuo je samo jednom!

Autor Nikola Lalović

Luka Jović je odigrao blijed meč, a to mu je bila šansa da se nametne novom treneru.

Izvor: Kurir/Nemanja Nikolić

Jedva je Milan preživeo meč prvog kola Serije A na svom terenu! Igrali su 2:2 sa Torinom i do boda su stigli tek u finišu meča. Posle autogola Tijava i pogotka Zapate vodio je Torino 2:0, a onda su rezervisti Alvaro Morata i Okafor pogodili u 89. i 95. minutu za nerešen ishod i bod za rosonere.

Priliku kod novog trenera Paula Fonseke da startuje na poziciji napadača dobio je Luka Jović, ali je Srbin nije iskoristio. Igrao je sat vremena dok ga nije zamijenio Morata i nije uspio da ostavi dobar utisak i da se nađe u šansi, a kamoli da postigne gol.

"Jeste kao starter dosad odigrao samo šest utakmica i niko mu nije predviđao velike stvari. Posle utakmice sa Torinom, otvara se ideja da Okafor uskoči u startnih jedanaest umesto Jovića i postane Moratina zamena. Jović je potvrdio staru tezu protiv Torina. Kada igra sam, ne pored nekog drugog napadača, on pati", navodi se u tekstu "Gazete djelo sport". A ni ostali italijanski mediji nisu štedjeli Srbina. 

"Prvi veliki signal preokreta bio je odluka da se Alvaro Morata pošalje na teren umjesto bezopasnog Luke Jovića. Alvaro je iznudio penal koji je VAR poništio, postigao je gol i pokrenuo Milan ka remiju", naveo je "Mediaset", a "Fudbal Italija" piše: "Dobio je nevjerovatnu šansu da pokaže svoj kvalitet Fonseki i nije je iskoristio pošto je uputio samo jedan udarac za sat vremena. Njegova zamjena pokazala je kako treba da se odigra i za to mu je bilo potrebno pola sata na debiju". Tutomerkato mu je dao peticu uz opasku da nije bio ni opasan po gol Vanje Milinković-Savića, a kod "Kalčomerkata" je dobio 5,5. Nadamo se da je Paulo Fonseka drugačije video Lukin učinak, jer ako nije, ne piše mu se dobro...