Fudbal

Katastrofalna vest za Partizan: Stigla je samo nekoliko sati pred meč sezone!

Autor Dušan Ninković

Partizan će u narednom evropskom meču biti domaćin na praznom stadionu, odlučila je UEFA.

Izvor: MN Press

Fudbalski klub Partizan u srijedu uveče igra izuzetno važan evropski meč za cjelokupnu sezonu, a samo nekoliko sati ranije stigle su katastrofalne vijesti u Humsku. Bez obzira da li crno-bijeli prođu Lugano i nađu se u plej-ofu za Ligu Evrope ili ispadnu i zaigraju poslednje kolo kvalifikacija za Konferencijsku ligu, naredni meč u Beogradu igraće bez publike!

Disciplinska komisija UEFA sankcionisala je srpski klub tako da naredni međunarodni meč igra pred praznim tribinama. Protiv Partizana otvoren je postupak nakon prijave delegata zbog prve utakmice protiv Lugana, kada su se sa tribina čula neprikladna skandiranja publike. Sve je riješeno brzopotezno, na štetu crno-bijelih!

Za sada ne znamo protiv koga će taj meč igrati Partizan, ali jasno je da u Humskoj te večeri neće biti navijača. Ukoliko eliminišu Lugano pobjedom u Švajcarskoj, igrače Partizana kao poslednja prepreka u kvalifikacijama čeka Bešiktaš, ali bi u tom slučaju imali obezbijeđenu grupnu fazu Konferencijske lige. Ukoliko ispadnu od švajcarskog tima, fudbaleri Partizana će na megdan boljem iz duela Silkeborg - Gent. U tom slučaju moraće da budu uspješniji u dvomeču da bi stigli do grupne faze.

Podsjećamo, Partizan ovog leta nema sjajna iskustva na međunarodnoj sceni. Na premijeri je ubjedljiv bio Dinamo iz Kijeva (6:2) iako se utakmica igrala na neutralnom terenu u Poljskoj, u gradu Lublin. Uslijedio je beogradski revanš koji je takođe pripao Ukrajincima (3:0), a zatim je i Lugano u Srbiji savladao Partizan (1:0).

Tagovi