Fudbal

DEČIĆ SVE NADE POLAŽE U SLJEDEĆU UTAKMICU - SANJAJU BARAŽ

Autor Milica Mrvaljević Izvor Vijesti

Treće kolo kvalifikacija za neko od Uefinih takmičenja posljednjih godina bilo je “utopija” za crnogorske fudbalske klubove, a ovog ljeta ni baraž, posljednja prepreka prije grupne faze, ne izgleda nedostižno iz ugla šampiona naše države.

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

Dečić Admiralbet se prije sedam dana na sjeveru Evrope izborio za aktivan rezultat protiv favorita Helsinkija, zaslužio je možda da ne bude poražen u glavnom gradu Finske, ali i sa minus jedan (1:0) može da sanja nastavak evropskih putovanja...

Momci Milorada Pekovića sjutra veče (četvrtak, 21h) u revanš meču 3. kola kvalifikacija za Ligu konferencije dočekuju Helsinki - nakon što su ovog ljeta već bili “domaćini” pod Goricom, pa na Kampu Fudbalskog saveza Crne Gore, sada će to biti u Nikšiću.

Iako u meč ulazimo sa zaostatkom od jednog gola iz prvog meča, vjerujemo da možemo da prođemo dalje - poručio je Matija Božanović, vezista kluba iz Tuzi.

Optimizam fudbalera crnogorskog prvaka između ostalog pronalazi i u igri sa “Bolt arene”.

Tako je - posebno vjerujemo zbog prikazanog u prvoj utakmici, dodao je Božanović.

Dečić je u Skandinaviji dva puta tresao mrežu rivala - jedan gol je zbog ofsajda poništio VAR, a drugi sudija Sandi Putros koji je procijenio je da je Bojan Matić prije pogotka Ognjena Stijepovića napravio faul... Bila je to u najmanju ruku sporna odluka arbitra iz Danske.

Mislim da smo odigrali veoma dobru utakmicu, da smo zaslužili da se vratimo neporaženi, ali falilo je i malo sreće, smatra Božanović.

Sreća je posebno nedostajala Dečiću u finišu meča kada se upravo Božanović sjajno snašao, šutirao i pogodio prečku... U svakom slučaju ne baš impresivno izdanje Helsinkija nije promijenilo sliku o tom klubu kod igrača Milorada Pekovića.

O njima ne treba trošiti riječi... Svjesni smo o kakvom timu se radi i kakav kvalitet ima - jasan je Božanović.

Dečić je evropsko ljeto počeo u kvalifikacijama za Ligu šampiona protiv TNS-a kada je šansu da prođe dalje propustio u prvom meču. Zbog toga je upravo u Ligi konferencije sve popravio baš tokom premijernih 90 minuta - protiv Dinama iz Batumija je slavio u gostima (2:0), dok je iz Finske donio aktivan rezultat.

Probaćemo da nastavimo niz dobrih utakmica u Evropi i vjerujem da ćemo uspjeti da stignemo do pozitivnog ishoda, posebno jer imamo aktivan rezultat iz prvog duela, kaže Božanović.

Kakav Dečić mora da bude tokom nikšićkih 90 minuta ukoliko želi baraž Ligu konferencije...

Moramo da budemo pametni, strpljivi i da smanjimo greške na minimum, a da istovremno iskoristimo šanse koje budemo imali - zaključio je Božanović.
Helsinki stiže u dobrom raspoloženju

Za razliku od Dečića koji je do prvog duela u Finskoj odigrao samo pet mečeva, Helsinki je u punoj takmičarskoj formi, jer je iza njega već 19 rundi domaćeg prvenstva.

Uz to pobjeda oprotiv našeg predstavnika stigla je poslije pomalo turbulentnog ljeta i poraza od Lahtija nakon kojeg šampion Finske pao na četvrtu poziciju na tabeli.

Da, zadovoljni smo nakon prve utakmice - nismo primili gol i upisali smo pobjedu. U dobrom raspoloženju idemo na gostovanje, kratko je za klupski sajt poručio Toni Korkeakunas, trener Helsinkija.