Fudbal

PARTIZANOVA BOMBA KOJU JE STANOJEVIĆ TRAŽIO! Reprezentativac Perua stiže u Humsku!

Autor Dušan Ninković

Veliki posao na tržištu završio je Partizan, pa u nastavak sezone ulazi jači za krilnog fudbalera.

Izvor: MN Press

Fudbalski klub Partizan dobija novo pojačanje! Nakon što je trener Aleksandar Stanojević apelovao na klub da mu se dovedu pojačanja, crno-bijeli su novog krilnog napadača pronašli na drugom kraju svijeta - u Humsku stiže Žoao Grimaldo (21), seniorski reprezentativac Perua!

Jedan od najtalentovanijih igrača u svojoj zemlji postaće novi fudbaler crno-bijelih u ekspresnom roku, pošto se očekuje da već u nedelju uveče sleti u Beograd i nakon toga potpisati ugovor sa vicešampionom Srbije. Ako sve prođe u najboljem redu, Grimaldo će biti na raspolaganju treneru Stanojeviću već za treće kolo evropskih kvalifikacija, odnosno treću rundu domaćeg prvenstva!

Novi fudbaler Partizana najbolje se snalazi na poziciji desnog krila, ali može da igra i na lijevoj strani terena, odnosno odmah iza našadača. Stanojević je istakao da je njegovom timu baš u tom dijelu neophodno pojačanje, jer fudbaleri koje ima u ofanzivi nisu ostavili dovoljno dobar utisak na početku sezone. Trener Partizana je istakao kako mu je tim previše statičan u fazi napada, a Peruanac bi to trebalo da razbije brzinom!

Grimaldo je ponikao u ekipi Ester Grande, ali je već sa 13 godina pojačao sporting Kristal. To je jedini tim za koji je igrao u seniorskoj karijeri, a do sada je zabilježio već 114 nastupa, uz 16 golova i 14 asistencija. Grimaldo je 15 puta nastupio za mlađe kategorije reprezentacije Perua, a već ima i sedam mečeva u seniorskom timu uz gol na prijateljskom meču protiv Nikaragve.

Kako se može naslutiti, Žoao Grimaldo neće biti i poslednje pojačanje Partizana ovog ljeta - crno-bijeli rade na još dva transfera, a jedan od igrača koji se čekaju u Humskoj je centralni vezni ofanzivnih karakteristika. Prvo je za to mjesto označen Ifet Đakovac, ali kako su propali pregovori sa TSC-om, Partizan se okrenuo drugim rješenjima na tržištu.