Fudbal

Gvardiolina zvijezda pod hitno tražila transfer!

Autor Milutin Vujičić

Hulijan Alvarez tražio da ode iz Mančester sitija.

Izvor: Profimedia

Pep Gvardiola mogao bi ovog ljeta da ostane bez jednog od najboljih fudbalera svog tima. Prethodnog su glas digli Kol Palmer i Žoao Kanselo, a sada je nezadovoljan Hulijan Alvarez. Svjetski šampion sa Argentinom iz Katara nije srećan zbog minutaže koju ima u Mančester sitiju, tako da je zatražio transfer već ovog ljeta.

Osim minutaže, Alvarez je imao još jedan razlog zbog kog traži transfer, a čini se da je time posebno naljutio navijače Mančester sitija. U pismu koje je objavljeno na "Atletiku", Alvarez je saopštio da želi da ode i zbog toga što njegovoj djevojci smeta klima u Engleskoj. A i njemu... Jednostavno, navikao je na ljepše vrijeme i zato bi se rado preselio u toplije krajeve, što uglavnom za Argentince znači da bi u Španiju!

Nezvanično, za sada se spominje interesovanje samo Atletiko Madrida, međutim "Čolo" Simeone će morati da potroši ogroman novac ako želi da dovede svog zemljaka. Spominje se suma od 80 miliona eura koja bi bila dovoljna da Siti pusti svog napadača u Madrid, ako im naglo ne skoči apetit.

U zimu 2022. godine za oko 22 miliona eura iz River Plejta i do sada je odigrao 103 utakmice za klub. Postigao je 36 golova i zabilježio 18 asistencija, dok je učestvovao i u osvajanju Lige šampiona. Ipak, u završnici prošle sezone uglavnom je sjedio na klupi i tada je prelomio da želi da napusti Mančester siti. Tada je Gvardiola sve rjeđe koristio Alvareza i Holanda zajedno na terenu, posebno kada se vratio Kevin de Brujne, pa je i njemu opala minutaža.

Inače, Alvarez iako mlad, praktično je osvojio sve što se može osvojiti. Ima titulu prvaka svijeta, Kopa Libertadores, Kopa Ameriku, Premijer ligu, a trenutno igra za Argentinu na Olimpijskim igrama.