Fudbal

PARTIZAN ČEKA POTENCIJALNE RIVALE U EVROPI! Nije moglo teže za crno-bijele!

Autor Nebojša Šatara

Partizan će danas saznati na koga ide u Evropi bilo da prođe ili ispadne protiv Dinama iz Kijeva.

Izvor: Marko Metlas/© MN press, all rights reserved

Partizan će danas čak dva puta biti žrijeban u sjedištu UEFA, pošto će sa velikom pažnjom pratiti izvlačenje i za Ligu šampiona, a potom i za Ligu Evrope. Prvo će od 12 časova saznati ime protivnika sa kojim će igrati ako bude bolji u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Dinama Kijeva, a zatim od 13 časova - i šta ga čeka ako ne prođe Ukrajince.

I oba žrijeba su vrlo teška. Ako ostane na "stazi ligaša" u Ligi šampiona i obezbijedi plasman u trećem kolu kvalifikacija, potencijalni rivali su Rendžers (Škotska), Slavija Prag (Češka), Salcburg (Austrija) i Lil (Francuska). Dakle, u pitanju su sve više nego ozbiljni protivnici sa kojima će biti jako teško da se igra, ali takav je jednostavno put do Lige šampiona za timove koji nisu na takozvanoj "stazi prvaka".

Što se tiče drugog scenarija, ako Partizan ispadne u Ligu Evrope, tako ga u trećem kolu kvalifikacija čekaju nešto slabiji rivali, ali i dalje jako ozbiljni. UEFA je skratila spisak i napravila podgrupe, tako da bi u tom slučaju Partizan bio ukršten sa nekim od sljedeća tri para:

  • Trabzonspor (Turska) - Ružomberok (Slovačka)
  • Serkl Briž (Belgija) - Kilmarnok (Škotska)
  • Panatinaikos (Grčka) - Botev Plovdiv (Bugarska)
  • Lugano (Švajcarska) - Fenerbahče (Turska)

Važno je napomenuti da bi Partizan, ako bude eliminisan protiv Dinama iz Kijeva, igrao sa nekim od pobjednika prva tri meča, odnosno sa PORAŽENIM iz para Lugano - Fenerbahče.

Bez obzira na takmičenje u kome bude igrao, Partizan već zna da ga utakmice čekaju u nedjelji od 5. avgusta.