Fudbal

TRENER RADNIČKOG NEMA LICENCU ZA SUPERLIGU! Jedinstvo nije jedino, ovako su Nišlije riješile problem!

Autor Dušan Ninković

Još jedan trener u srpskom fudbalu vodi ekipu na tuđu licencu, ovog puta direktora u klubu.

Izvor: MN Press

Superliga Srbije počela je u petak uveče, a već u prvom kolu imali smo specifične situacije karakteristilčne samo za srpski fudbal - Napredak je dočekao Partizan u Humskoj, iz Lučana se žale na suđenje, a trener Jedinstva sa Uba Ivan Radovanović licenciran je kao igrač i sa klupe za rezerve je ipak predvodio svoj tim protiv Crvene zvezde. slična situacija u isto vrijeme dogodila se i na Banovom brdu.

Istina, nekadašnji fudbaler Nikola Drinčić nije licenciran kao fudbaler Radničkog iz Niša, ali je bez potrebnih dokumenata predvodio svoj tim u porazu (2:0) od Čukaričkog. Bivši centralni vezni Partizana još uvek nema potrebne kvalifikacije da predvodi mečeve u Superligi, pa je Radnički našao prinudno rešenje - u protokolu se kao trener vodi Saša Mrkić, dok Drinčić pored terena komanduje ekipom koju je preuzeo pre nekoliko nedelja.

Saša Mrkić je nekadašnji fudbaler i trener Radničkog iz Niša, a od prije nekoliko nedelja je direktor Omladinske škole najpoznatijeg kluba sa juga Srbije. Njegova licenca poslužiće Nišlijama da izbegnu kazne jer im trener nema potrebna dokumenta za elitni rang srpskog fudbala, a teško je i kriviti Nikolu Drinčića Radnički zbog ovakvog rešenja jer su "pokrivalice" sada praktično sastavni dio srpskog fudbala.

Nikola Drinčić je fudbalski ponikao u Partizanu gde je stigao i do prvog tima. Uslijedile su pozajmice u Teleoptik, Spartak iz Subotice i Budućnost iz Banatskog Dvora, a zatim i inostrana karijera. Nosio je dres Gazijantepa, Amkara iz Perma, Spartaka iz Moskve i Krasnodara, pa ponovo obukao dres Partizana, da bi se nakon kratke avanture u Makabiju iz Haife vratio u srpski fudbal. Obukao je dres Rada, zatim nastupao još i za Čukarički, Radnički iz Niša i Vojvodinu pre kraja karijere.

Nakon kariejre u mlađim kategorijama Jugoslavije, i mladoj reprezentaciji Srbijen i Crne Gore Nikola Drinčić bio je seniorski reprezentativac crne Gore, za koju je tokom sedam godina odigrao 33 meča uz tri postignuta pogotka. Trenersku karijeru gradio je kao pomoćnik u IMT-u, a zatim i kao šef struke u Omladincu iz Novih Banovaca i Zemunu.