Fudbal

MIHA NIJE VOLIO ZLATANA, A ONDA JE ZAZVONIO TELEFON U BOLNICI! Nakon smrti izbio skandal, u grob odnio veliku tajnu

Autor Nebojša Šatara

Zlatan Ibrahimović i Siniša Mihajlović imali su veliki konflikt na početku svog odnosa, a potom su postali prijatelji. Nakon smrti svi su kritikovali Zlatana što se nije oprostio od Mihe, a zapravo je sve to učinjeno daleko od očiju javnosti. Ibra nije imao snage.

Izvor: Maria Laura Antonelli / Avalon / Avalon / Profimedia

Bivši švedski napadač Zlatan Ibrahimović ovih dana je u centru pažnje zbog toga što pravi "srpski Milan". Aktuelni savjetnik vlasnika kluba Džerija Kardinalea, koji zapravo odlučuje o sportskim pitanjima umjesto sportskog direktora, želi da u ljetnjem prelaznom roku zadrži Luku Jovića i dovede Strahinju Pavlovića i Lazara Samardžića, čime će još jednom pokazati svoju povezanost sa Balkanom sa koga i potiče.

Dobro je poznato da je Zlatan sin Šefika i Jurke koji su iz Jugoslavije izbjegli u Švedsku još sedamdesetih godina prošlog vijeka, a da je tokom svoje igračke karijere gradio prijateljstva sa mnogim igračima iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine... Posebnu vezu imao je sa pokojnim Sinišom Mihajlovićem, s tim da mnogi ne znaju da su zbog karaktera počeli kao neprijatelji.

Nije zapravo to ni toliko iznenađenje, ako se sjetimo da su igrali za suprotstavljene strane: "Igrali su Juventus i Inter, zakačili smo se na utakmici u jednom duelu i krenuo sam ka Juventusovoj svlačionici. Htio sam tada da ga ubijem, ili bi on ubio mene, ko zna. Zaustavio me je Bufon u posljednjem trenutku. Ali, poslije je došao u Inter, vidio sam da je sjajan momak i postali smo prijatelji...", pričao je Miha u jednom intervjuu, podsjetivši na jedan od njihovih duela kada su ostali na travi i započeli koškanje poslije kog je Zlatan čak glavom udario srpskog fudbalera.

Kada je Mihajlović upoznao Ibrahimovića u Interu, promijenio je mišljenje, posebno kada je postao trener. Pamti ga i sa meča Srbije i Švedske, kada su dugo pričali i šalili se, dok je pokušao da ga dovede i u Bolonju: "Preveliki je bio Zlatan za Bolonju, bio bi to nevjerovatan transfer, ali pojavio se Milan. Šteta, da nije bilo njih, možda bi ipak došao. Rekao je da će mi javiti kad odluči, održao je riječ", pričao je Mihajlović.

Njih dvojica su posebno osnažili vezu kada je Mihajlović objavio da ima leukemiju, prvi put tokom 2019. godine. Tada je Zlatan jedva smogao snage da pozove svog prijatelja: "Kada sam čuo tu vijest, nisam imao snage da ga pozovem. Nekoliko dana je prošlo, pozvao sam ga i nisam bio u stanju da pričam. Na kraju je on mene uvjeravao da će sve biti kako treba, bio je jači od mene. To je za mene bilo posebno iskustvo, jer obično ja to radim drugima. Ponudio sam mu pomoć, bio sam tu za njega i rekao mu da mi kaže šta god mu treba", rekao je Zlatan koji je istakao da ga je sve to podsjetilo na njegovog brata Šapka koji je nažalost preminuo poslije duge borbe sa teškom bolešću.

Mihajlović je uspio da pobijedi leukemiju, ali se ona nažalost vratila i odnijela ga u decembru 2022. godine, nakon čega je Zlatan ostao bez riječi. Jednostavno, nije bio u stanju ni da se javno oprosti od Mihajlovića, nije mogao još jednom da prolazi kroz sve, pa se u javnosti stvorila pogrešna slika da to nije učinio zbog nekog sukoba.

Izvor: Spada / LaPresse / Profimedia

"Zahvaljujemo se čak i onima koje je moj brat smatrao velikim prijateljima i učestvovao je u stvaranju njihovih karijera, a koji se nisu pojavili na posljednjem ispraćaju ni izrazili saučešće porodici. Njima nek je na čast!", poručio je Dražen Mihajlović, Sinišin rođeni brat, u čijoj su poruci mnogi osjetili prozivku za Zlatana pošto ne samo da se nije pojavio na sahrani, nego nije poslao ni cvijeće.

Ispostavilo se, Dražen Mihajlović ništa nije zamjerao Zlatanu, što je kasnije objasnio Sinišin kum Miroslav Tanjga: "Neki igrači s kojima je Miha imao konflikte, najviše su brinuli i zvali. I to, ne iz kurtoazije, nego su se interesovali za čovjeka koga su mnogo cijenili. Bio sam često u kontaktu sa Zlatanom Ibrahimovićem, Ademom Ljajićem... Zvali su redovno igrači s kojima je sarađivao, Kolarov, Ivanović... da ne nabrajam i ne propustim nekog. Jer, svi naši igrači i sportisti koji su ga poznavali su se ljudski interesovali. Takođe, veliku brigu pokazali su Italijani, igrači iz raznih zemalja koji su tamo nastupali. To je bila briga, ljubav i dokaz koliko je Miha bio veliki i koliko su ga voljeli", rekao je Tanjga u intervjuu za "Novosti".

Podsjetimo, Siniša Mihajlović preminuo je 16. decembra 2022. godine u bolnici poslije dugogodišnje borbe sa leukemijom. Sahranjen je u Rimu, a iza sebe je ostavio suprugu Arijanu sa kojom ima petoro djece: tri sina i dvije kćerke.