Fudbal

MARK KUKELJA ČOVJEK OD RIJEČI! Obećanje nije ludom radovanje za španskog fudbalera! (FOTO)

Autor Nebojša Šatara

Španski defanzivac Mark Kukurelja ispunio je obećanje i ofarbao kosu u crveno nakon što je osvojio titulu šampiona na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj.

Izvor: Bagu Blanco / PRESSINPHOTO / imago sportfotodienst / Profimedia

Dvadesetpetogodišnji fudbaler engleskog Čelsija rekao je ranije da će se ofarbati u crveno ako Španija osvoji EURO 2024, što je i ispunio objavivši fotografije s novom bojom kose na društvenim mrežama.

Jedan od najboljih igrača "crvene furije" na šampionatu bio je i asistent kod pobjedničkog pogotka Mikela Ojarzabala u finalu protiv Engleske (2:1), što mu je donijelo mjesto u idealnom timu Evropskog prvenstva zajedno sa saigračima Rodrijem, Fabijanom Ruizom, Danijem Olmom, Laminom Jamalom i Nikom Vilijamsom.

Interesantno, niko nije uopšte očekivao da će se Kukurelja naći na spisku španskog selektora Luisa de la Fuentea, ali je bek Čelsija ipak pozvan nakon povreda Žozea Luisa Gaja i Alehandrea Baldea.

A kad je zaigrao u Njemačkoj, postao je jedan od heroja Španije i ljubimac navijača, posebno zbog odbrane rukom u četvrtfinalu protiv Nijemaca, nakon čega je i obećao da će se ofarbati u crveno ako "furija" osvoji četvrtu titulu prvaka Evrope.

Takođe, briljirao je i tokom proslave kada je zapjevao pjesmicu "Kuku, Kukurelja, on jede paelja (špansko nacionalno jelo), pije Estrelja (špansko pivo)...

Ali, najbitnije je što je pokazao da je čovjek od riječi!