Fudbal

ZALEDIĆETE SE KAD VIDITE KOLIKO MBAPE ZARAĐUJE! Pristao na "siću" u Realu, a iza svega se krije tajna

Autor Milutin Vujičić

Na papiru, Kilijan Mbape će zarađivati koliko i ostali vodeći igrači Real Madrida. Ali, zapravo će to biti mnogo više.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Francuski reprezentivac Kilijan Mbape konačno je zvanično predstavljen u Real Madridu. Dočekalo ga je više od 85.000 navijača na stadionu "Santijago Bernabeu", a predstavio ga je predsjednik kluba Florentino Perez koji je bukvalno imao opsesiju da ga dovede. Perez je godinama pokušavao da privuče Mbapea, već je bio blizu u ljeto 2022. godine, kada je sve bilo dogovoreno, ali je došlo do preokreta kada je Katar svim sredstvima uspio da zadrži brzonogog napadača u Pari Sen Žermenu, posebno kako se ne bi obrukali pred Svjetsko prvenstvo.

Perez je opet pokucao na Mbapeova vrata, što inače ne radi nikada, ali je odmah saopštio da može da zaboravi na uslove na koje su se prošli put dogovorili. Morao je Mbape da pristane na smanjenje plate jer ga Real Madrid treći put sigurno neće zvati, ali ne može da se kaže da je prošao loše.

Kako piše španska "Marka", Mbape je stigao bez obeštećenja iz Pari Sen Žermena i zbog toga je dobio veliki bonus u rasponu od 100 do 115 miliona evra koji će biti isplaćeni tokom pet godina ugovora. Po sezoni će zarađivati 15 miliona evra (kada se oduzme porez), što ga neće učiniti automatski ubjedljivo najplaćenijim igračem ekipe. Pazili su u Real Madridu da ne poremete situaciju u svlačionici i došli su tako do kompromisnog rješenja.

Iako će Mbapeova plata biti u skladu sa ostalim vodećim igračima ekipe, njemu slijedi i bonus od "prava na imidž". Preciznije, profit od 60 do 80 odsto proizvoda sa njegovim imenom i likom, ići će na Mbapeov račun. Real Madrid rijetko kada popušta u ovim stvarima, ali su u slučaju francuskog napadača napravili izuzetak.

Takođe, tu je i bonus za osvajanje Zlatne lopte kao i drugih individualnih i timskih uspjeha, što će reći da Mbapeova plata prije svega zavisi od toga kako bude igrao.