Fudbal

85.000 LJUDI ČEKALO MBAPEA! Spektakularan doček, ovakav nije imao ni Kristijano Ronaldo

Autor Milutin Vujičić

Pogledajte kako je Kilijan Mbape dočekan kao novi fudbaler Real Madrida.

Izvor: Gao Jing / Xinhua News / Profimedia

Francuski fudbaler Kilijan Mbape godinama je želja Real Madrida, a nakon nekoliko neuspjelih pokušaja - konačno je ovog ljeta stigao u "kraljevski klub". Mbape je napustio Pari Sen Žermen po isteku ugovora tako da je u Real Madrid stigao bez plaćenog obeštećenja, uz naravno astronomsku platu i bonuse za potpis.

Zbog toga je Real Madrid odlučio da organizuje spektakularan doček svojoj novoj zvijezdi, pa je posle temeljnih priprema na stadionu "Santijago Bernabeu" upriličena ceremonija kakva se ne pamti. Svaka čast i Kristijanu Ronaldu i ZInedinu Zidanu, ali čini se da je dolazak Mbapea i njih "oduvao" - pošto ga je dočekalo više od 85.000 ljudi. Svima njima, Mbape je obećao da će dati sve od sebe u "kraljevskom" dresu.

"Dobar dan, ljudi... Vau, ovo je nevjerovatno, zaista nevjerovatno", zastala je knedla u grlu Kilijanu Mbapeu, koji je rekao da je dugo sanjao da zaigra za Real Madrid i da mu se san ostvario. Pogledajte kako je izgledala prezentacija u Madridu:


Mbape je inače uzeo broj "9" i posebno se zahvalio predsjedniku Florentinu Perezu na dočeku, ali i svojoj porodici koja ga je bodrila na "Bernabeuu". A tek će kada se zna da je dobio preko 120 miliona evra samo za "potpis" ugovora, dok će po sezoni zarađivati oko 25 miliona.

"Hala Madrid!", uzviknuo je doskorašnji fudbaler Pari Sen Žermena koji se sa bivšim klubom rastao posle sedam godina, ne na naročito lijep način.