Fudbal

JUNAJTED PRESJEKAO- Ten Hag na Old Trafordu do 2026!

Autor Dragan Šutvić

Erik Ten Hag ostaje na kormilu Mančester junajteda.

Izvor: YouTube/SkySport/Screenshot

Nakon mnogo spekulacija o sudbini Erika ten Haga na klupi Mančester junajteda, uprava "crvenih đavola" je presjekla – Holanđanin ostaje na kormilu tima sa Old Traforda!

Slavni engleski klub se oglasio kratkim saopštenjem, istakavši da će nekadašnji trener Ajaksa ostati u Mančester junajtedu sve do ljeta 2026. godine, odnosno da će ekipom komandovati i u naredne dvije takmičarske sezone.

"Kad se osvrnem na posljednje dvije sezone, možemo sa ponosom da govorimo o dva trofeja koja smo osvojili i na posao koji smo uradili od trenutka kad sam došao i situacije u kojoj smo bili do danas. Međutim, svima mora da bude jasno da je ispred nas još mnogo posla kako bismo dostigli nivo koji se od Mančester junajteda očekuje, što znači borbu za englesku i evropsku titulu", kratko je istakao Ten Hag, prilikom potpisivanja novog ugovora sa klubom.

Najveći dio trenerske karijere Erik ten Hag je proveo na kormilu slavnog amsterdamskog kluba, u kojem je radio od decembra 2017. do maja 2022. godine. U tom periodu osvojio je tri titule prvaka Holandije, te dva Kupa i jedan Superkup.

Trenerskim poslom je počeo da se bavi u klubu Go Ahed Igls, a potom je prije Ajaksa bio na mjestu trenera drugog tima Bajerna i seniorske ekipe Utrehta.