Fudbal

6. DAN EVROPSKOG PRVENSTVA: Startuje drugo kolo, Hrvatska se "VADI" protiv Albanije! Da li će Mađari proći kao Škoti?

Autor Nikola Lalović

Euro 2024 se nastavlja, a sada opet na programu imamo tri meča. Igraju Švajcarska, Albanija i Hrvatska... Biće vatre!

Izvor: Tilo Wiedensohler / imago sportfotodienst / Profimedia

Zaboravite na slobodno vrijeme, ponovo imamo tri meča Evropskom prvenstvu! Igraće se od 15, 18 i 21 čas, a počinje i drugo kolo grupne faze. Duelima Turske i Gruzije i Portugala i Češke završeno je prvo kolo, a sada čekamo mečeve drugog kola.

Prvi na programu od 15 časova biće duel Hrvatske i Albanije, zatim od 18 domaćin Njemačka igra protiv Mađara, da bi Škotska i Švajcarska završile dan od 21 čas. Pa, da vidimo šta nas čeka.

HRVATI NEMAJU PRAVA NA KIKS!

Hrvatska i Albanija su zakucane na dno grupe B posle poraza na startu. Albanci su šokirali Italiju kada je Bajrami u prvom minutu dao gol za 1:0, a onda su Bastoni i Barela uspjeli da preokrenu već do 16. minuta i posle toga je meč bio prilično miran. Hrvate je Španija sa druge strane pregazila i sada će morati da pobijede ako se nadaju prolasku dalje. Obje ekipe su pod velikim pritiskom, ali pošto ovdje svi od Albanije očekuju da budu poslednji na njima je pritisak mnogo manji.

NJEMCI HOĆE DOMINACIJU!

Njemačka je u prvom meču zgazila Škotsku i djelovalo je na terenu da može da bude i ubjedljivije od 5:1 u prvom meču. Dirigovao je Kros, igrali su sjajno napadači i sada Njemci hoće da još jednom pobjedom protiv slabijeg rivala dignu samopouzdanje. Mađari su uspjeli da daju go, ali je Švajcarska bila mnogo bolji tim i lagano ih savladala sa 3:1. Ako opet budu poraženi ubjedljivo teško da bi im i pobjeda nad Škotskom u poslednjem kolu išta značila.

ŠVAJCARSKA... ONO NJIHOVO!

Švajcarska je rutinski dobila prvi meč i ponovo je sa njima ista priča. Uigrani, zna se ko šta radi u timu, postoji određeni kvaltiet i već oko 11 uveče bi mogli da odu u drugi krug takmičenja. Škoti koji su u kvalifikacijama bili tvrd orah sada su djelovali kao razbijena vojska protiv Njemačke i moraće da se na terenu pojavi neka nova Škotska da bi izbjegla još jedan poraz.