Fudbal

BOMBA POTRESLA REGION! Hajduk Split doveo Đenara Gatuza

Autor Mladen Šolak

Kao grom iz vedrog neba odjeknula je vijest iz Dalmacije!

Izvor: Biel Alino/EFE

Tempirana bomba je potresla fudbalski region bivše Jugoslavije. Đenaro Gatuzo postao je trener Hajduka iz Splita i u predstojećoj sezoni i u onoj poslije nje! Splitski klub, posrnuli Ex-Yu velikan, ozvaničio je dolazak legendarnog "Rina", slavnog veziste Milana i doskorašnjeg trenera Napolija. Takođe, najavljeno je da će definitivno preuzeti ekipu sljedeće nedjelje, na početku priprema.

Svojevremeno šampion svijeta sa Italijom i dvostruki prvak Lige šampiona sa Milanom (2003. i 2007) imaće težak zadatak da postavi na noge ponovo uzdrmani Hajduk, koji je prošlu sezonu igrao sa ogromnim očekivanjima, a onda opet doživio potpuni krah. Na čelu sa Gatuzom, Splićani žele da osvoje prvu titulu poslije čak 20 godina i sigurno će i njemu to biti ogroman izazov.

Prije Hajduka vodio je švajcarski Sion, u kojem je 2013. godine završio karijeru, kao i Olimpik Marsej, Valensiju, Fiorentinu, Napoli, Milian, Palermo, OFI sa Kita i Pizu. Hajduk će biti njegov deveti klub.

"Dobro došli, Mister Gatuzo", objavio je Hajduk Split dočekavši Italijana, koji je zbog karaktera i borbenosti tokom igračke karijere dobio nadimak "Hrabro srce", igrajući za Glazgov Rendžers.