Fudbal

FILMSKA PRIČA STEVANA JOVETIĆA ZASLUŽUJE SREĆAN KRAJ

Autor Balša Janković

Atina i stadion AEK-a su spremni za spektakl - Olimpijakos i Fiorentina od 21 sat boriće se za trofej Lige konferencija.

STEVAN JOVETIC fudbaler Olimpijakosa Pirej na utakmici UEFA Lige Evropa protiv TSC Backa Topola na stadionu TSC arena, Backa Topola 05.10.2023. godine Foto: Marko Metlas Fudbal, TSC Backa Topola, UEFA Liga Evropa, Olimpijakos Pirej
Izvor: Marko Metlas/© MN press, all rights reserved

Stevan Jovetić i Fiorentina, nakon 11 godina, sada na različitim stranama... Momak sa neobičnom frizurom koji je od 2008. do 2013. zabavljao renesansni grad ovog maja sa napunjene 34 godine protiv svoje “viole” juri prvi evropski trofej u karijeri.

Izvor: Kurir

Atina i stadion AEK-a su spremni za spektakl - Olimpijakos i Fiorentina od 21 sat boriće se za trofej Lige konferencija.

Kada je kao veoma mlad u ljubičastom dresu rušio velikane Bajern i Liverpul, činilo se da je samo pitanje dana kada će osvojiti neko od Uefinih takmičenja, ali povrede i duga odsustva učinila su svoje, pa će Stevan 16 godina nakon što je iz Partizana stigao na “Franki” imati priliku da zagrli evropski trofej.

"Sve ovo je poput filmskog scenarija" rekao je italijanskim novinarima nedavno Jovetić.

Zbog svega što je uradio tokom karijere, zbog toliko godina bez mrlje, zbog uvijek fer i sportskog ponašanja, kapiten naše reprezentacije je zaslužio da se njegova filmska priča završi srećno.

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

Crveno bijeli imaju odličnog trenera na klupi Hosea Luisa Mendilibara koji je napravio čudo sa ekipom od februara kada je i došao na klupu.

Večeras ima priliku da sa ekipom osvoji drugi evropski trofej u karijeri nakon što je prošle godine sa Seviljom podigao trofej Lige Evrope.

"Biću iskren, pa ću reći da u trenutku kada sam preuizimao Olimpijakos nisam vjerovao da možemo da stignemo ovako daleko. Međutim, ekipa je rasla, osjećali smo svaki dan da imamo potencijal za velika djela i sada je došla na red ta posljednja utakmica u borbi za trofej. Igramo protiv tima iz Italije, prošlogodišnjeg finaliste Lige konferencija i znamo da neće biti lako. Ipak, igramo u našem gradu i moramo da vjerujemo u uspjeh", kaže trener domaćeg sastava.