Fudbal

IZGLEDA KAO GVARDIOLA, SAMO ŠTO NIJE! Čelsi uložio milijardu evra, pa doveo trenera iz druge lige

Čelsi je odlučio da će nasljednik Maurisija Poketina biti Enco Mareska.

Izvor: Profimedia

Novi trener Čelsija biće Enco Mareska, javlja italijanski "insajder" Fabricio Romano. U pitanju je trener Lestera koji je vratio "lisice" u Premijer ligu osvojivši titulu u Čempionšipu, a istakao se atraktivnim fudbalom zbog čega je zapao za oko gazdama Čelsija. Na sve to, važan podatak u biografiji Enca Mareske je i to što je sarađivao sa Pepom Gvardiolom u Mančester sitiju prije nego što se odlučio za samostalan rad, što ga stavlja u isti kalup kao Mikela Artetu iz Arsenala.

Zbog velikog broja mladih i talentovanih igrača, zamisao Čelsija je da pravi dugoročni projekat sa Mareskom, pa se očekuje da će potpisati petogodišnji ugovor sa "plavcima". Lester mu je inače dao dozvolu da razgovara sa Čelsijem, pa tako zapravo samo preostaje da se dva kluba dogovore oko obeštećenja za trenera.

Mareska će inače biti sedmi Italijan na klupi Čelsija, kluba koji je uvijek kroz svoju tradiciju negovao odnos sa "azurima", a vidjećemo da li će to opet biti dobitna formula. Mareska dobija komplikovan zadatak pošto preuzima ekipu od Maurisija Poketina koji je uprkos solidnim rezultatima dobio otkaz, prije svega jer je želio više da se pita za transfere, a čini se da je Italijan više od trenera koji "ćute i rade" i da ga je zato angažovalo rukovodstvo na čelu sa Todom Bolijem.

Prethodno se spekulisalo da je Čelsi zainteresovan za Kirana Mekenu, Rubena Amorima, Roberta de Zerbija i još nekoliko mladih trenera, ali se odlučio za bivšeg fudbalera Juventusa, Fiorentine, Sevilje, Olimpijakosa, Malage, Palerma i mnogih drugih. Kao trener je osim kod Pepa Gvardiole i u Lesteru, radio još samo samostalno u Parmi.