Fudbal

ZVIJEZDA REALA ZAVRŠAVA KARIJERU! Toni Kros šokirao odlukom

Toni Kros se povlači na kraju ove sezone.

Izvor: Profimedia

Njemački fudbaler Toni Kros odlučio je da se povuče na kraju tekuće sezone, zvanično je saopštio. Kros je već dugo razmišljao o ovoj odluci, činilo se da je Real Madrid uspio da ga ubijedi da produži svoju igračku karijeru, ali ne i "preko" ove sezone jer će mu finale Lige šampiona 1. juna protiv Borusije Dortmund biti posljednja utakmica u klupskom fudbalu.

Ne i posljednje takmičenje, pošto je Kros prihvatio poziv selektora Julijana Nagelsmana da igra za reprezentaciju ponovo ovog ljeta, tako da će se penzionisati sa posljednjom utakmicom Njemačke na EURO 2024. Naravno, nada se da bi to moglo da bude finale, pošto bi na taj način praktično osvojio sve što se moglo osvojiti u karijeri.

Kros je bez sumnje jedan od najboljih veznih fudbalera svih vremena koji je ponikao u Bajernu i predstavio se svijetu 2007. godine protiv Crvene zvezde, kada je "režirao" preokret na "Marakani". Izveo je dva perfektna slobodna udarca kojima je lako prevario golmana Ivana Ranđelovića, za preokret Bajerna i pobjedu 3:2.

Išao je potom na pozajmicu u Bajer, po iskustvo, da bi sa Bajernom osvojio tri "duple krune" i Ligu šampiona 2013. godine. Nakon toga, ocijenio je da ga ne poštuju dovoljno i otišao je u Bajern, gdje je u sljedećoj deceniji bio dio strašnog veznog reda sa Lukom Modrićem i najčešće Kazemirom. Od skoro tu su još i Fede Valverde, Eduardo Kamavinga i Oreljen Čuameni, koji su uz njega stekli neophodno iskustvo da ga zamijene.

Sa Real Madridom, Kros je četiri puta bio prvak Španije, a osvojio je i četiri puta Ligu šampiona. Vidjećemo da li će 1. juna na "Vembliju" u posljednjoj utakmici u dresu "kraljevskog kluba" podići još jednom "ušatog".