Fudbal

ČUKARIČKI DOMINIRAO - PARTIZAN SLAVIO I SA 2. MJESTA IDE U KVALIFIKACIJE ZA LIGU ŠAMPIONA

Autor Anđela Vukčević Izvor Kurir

Fudbaleri Partizana pobijedili su Čukarički sa 1:0 u 36. kolu Superlige Srbije.

Izvor: MN Press

Banovo brdo više nije neosvojiva tvrđava za crno-bijele - iako su domaći dominirali tokom cijelog meča, na kraju se radovala četa Alberta Nađa. Tim iz Humske je ovim trijumfom učvrstio drugu poziciju na tabeli koja vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Prvih 45 minuta na Banovom brdu viđene su uglavnom šanse domaćeg tima, a crno-bijeli sa Topčiderskog brda najviše zahvalnosti duguju svom golmanu Aleksandru Jovanoviću koji je u nekoliko navrata skidao zicere, pa su obije ekipe na odmor otišle bez da su zatresle mrežu.

Dominaciju "brđana" prekinuo je Severina u 55. minutu kada su navijači konačno vidjeli prvi pogodak na ovom susretu, a ispostaviće se do kraja meča - i jedini. Ali dovoljan za veliko slavlje Partizana.

U 37. kolu Superlige Partizan će dočekati Radnički iz Kragujevca, dok će Čukarički gostovati Crvenoj zvezdi.

Crno-bijeli su od ozbiljnog kandidata za osvajanje šampionske titule došli u situaciju da strepe i za drugo mjesto. "Crna serija" započela je 14. aprila, i to baš protiv Čukaričkog, i od tada tim iz Humske nije znao za pobjedu. Doduše do prethodnog kola kada je konačno i taj niz prekinut - pobeđena je Mladost.

Prije toga, četa nekada Igora Duljaja, a sada Alberta Nađa poražena je u "vječitom derbiju" koji je praktično odlučio šampiona, zatim i od TSC i Vojvodine, a zatim su odigrali neriješeno sa Napretkom.

Situacija na tabeli je sledeća - Partizan sada ima samo dva boda više od trećeplasiranog TSC-a, od koga ima i lošiji međusobni skor. TSC danas verovatno neće propustiti priliku da pobijedi lučansku Mladost, što znači da "crno-bijeli" moraju da pobijede ako ne žele da padnu na treće mjesto.