Fudbal

BOLONJA OSTAJE BEZ TIJAGA MOTE! Italijani tvrde - tvorca čuda sa Bolonjom samo potpis dijeli od Juventusa!

Autor Dragan Šutvić

Bolonja bi uskoro trebalo da ostane bez sadašnjeg stratega.

Izvor: Profimedia

Iza Tijaga Mote i Bolonje je sezona iz snova.

Tim sa stadiona "Renato dal'Ara" je dva kola prije kraja takmičenja u Seriji A na sjajnom, trećem mjestu sa 67 bodova, a čak i prije posljednjih 180 minuta crveno-plavi iz Bolonje su obezbijedili nastup u Ligi šampiona, prvi put u klupskoj istoriji.

Od 36 mečeva u italijanskom prvenstvu, Mota je sa Bolonjom izgubio samo pet (18-13-5). Ugovor sa klubom ima do kraja juna, ali prema navodima italijanskih medija izvjesno je da ga neće produžiti!

Kako piše "Korijere dela sera", Mota je dogovorio sve uslove dolaska na klupu Juventusa, gdje će zamijeniti Masimilijana Alegrija, sa kojim vrh kluba planira da raskine saradnju koja je trebalo da traje još godinu dana. Prema pisanju ovog lista, Mota i Juventus dogovorili su saradnju u trajanju od dvije godine uz mogućnost produženja na još jednu, a po sezoni bi Mota primao 3.5 miliona evra.

Bolonja će sljedeće sezone prvi put igrati u Evropi nakon 2002. godine. Tada je igrala finale Intertoto kupa, u kojem je poražena od Fulama. Prethodno je savladala BATE Borisov i Teplice.

Od klupe Juventusa, kažu italijanski novinari, dijeli ga samo potpis...

Tijago Mota je bogatu igračku karijeru završio 2018. godine kao član Pari sen Žermena, a u ovom klubu je i počeo da se bavi trenerskim poslom, vodeći juniorski tim. Potom je u drugoj polovini 2019. godine par mjeseci vodio Đenovu, nakon čega nije bio na klupi nijednog kluba godinu i po.

U julu 2021. godine je preuzeo Speciju gdje je ostao jednu sezonu, a onda je u septembru 2022. godine sjeo na klupu Bolonje koju bi uskoro trebalo da napusti.

Tako bi Bolonju u bitke u Ligi šampiona poveo neki drugi komandant...