Fudbal

LUDILO U NJEMAČKOJ, BIVŠI ŠAMPION PRVI PUT U BUNDESLIGI: Prije više od vijeka uzela trofej, sad ispisali istoriju!

Autor Nikola Lalović

Kil je grad rukometa, ali sada se tamo igra i vrhunski fudbal!

Izvor: Profimedia/IMAGO

Istorija je ispisana u Njemačkoj, Holstajn iz Kila je po prvi put otkad postoji ušao u Bundelsigu! U pretposljednjem 33. kolu Cvajte oni su odigrali 1:1 sa Fortunom iz Dizeldorfa i tako obezbijedili jedno od prva dva mjesta na tabeli. Kada je sudija svirao kraj počela je prava ludnica i navijači su upali na teren! 

Upravo je Fortuna prijetila da stigne Holstajn, ali poslije remija je između prve i treće ekipe i Cvajti ostalo pet bodova, pa sada Kil sa 65 i dalje drži prvu, a Fortuna sa 60 i dalje treću poziciju. Ovaj remi je označio i vjerovatan povratak Sent Paulija u Bundesligu, pošto manji tim iz Hamburga trenutno ima 63 boda i treba mu samo poen iz duela protiv Osnabrika i Vehena za promociju. 

Ipak iako nikada nisu igrali u Bundesligi fudbaleri Kila su bili prvaci Njemačke! To se desilo davne 1912. godine kada se prvenstvo igralo na ispadanje po kup sistemu. Bundesliga je ustanovljena 1963. godine i od tada manje-više dominria Bajern Minhen, a KIl će sada prvi put ući u prvi rang. 

Fortuna iz Dizeldorfa će najvjerovatnije igrati plejof za ulazak u prvi rang, aiz lige je ispao Osnabrik. Hanza se nada da pobjedom protiv Padeborna u posljednjem kolu može da prestigne 16. Vehen i da izbjegne direktno ispadanje iz lige. Što se Vehena tiče oni imaju 32 boda i u nedjelju igraju sa Ajtranthom iz Braunšvajga. Ako ih pobjede mogu da izbjegnu plejaut jer je upravo Ajntraht tri boda ispred njih, a nisu bezbjedni ni Kajzerslautern i Magdeburg.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt