Fudbal

ZVEZDO, NA MAJORKI IMAŠ POJAČANJE! Radonjića precrtao Hrvat, nije se usrećio ni u Španiji!

Autor Milutin Vujičić

Da li je Nemanja Radonjić potencijalna meta Crvene zvezde?

Izvor: Ricardo Larreina / imago sportfotodienst / Profimedia

Nemanja Radonjić "protjeran" je zimus iz Torina nakon što se posvađao sa trenerom Ivanom Jurićem, a oberučke ga je prihvatila Majorka. Bilo je još nekoliko klubova koji su se "otimali" za srpskog reprezentativca, međutim promenom agenta odlučio je da se oproba i u Španiji gdje je za sada ostavio samo solidan utisak. Odigrao je devet utakmica za klub sa Majorke, učestvovao i u pohodu na finale Kupa Kralja gde su poraženi od Bilbaoa, a onda ga je sačekao "hladan tuš".

Prema informacijama španske "Marke", Majorka je odlučila da ne otkupi Nemanju Radonjića. Sklopili su dogovor po kome otkup postaje obavezan ako izgubi određene klauzule (broj utakmica), koje nije i najvjerovatnije neće, dok je takođe van toga moglo da dođe do dogovora. Kako sada stvari stoje, Radonjić mora da traži novi klub.

Ugovor sa Torinom traje mu još godinu dana i s obzirom da je i dalje nepoželjan kod trenera Jurića, "bikovi" će pokušati da ga prodaju na ljeto. Za njega je bilo interesovanja iz Italije, Grčke, ali sigurno će biti i iz Srbije, posebno ako Crvena zvezda bude igrala Ligu šampiona. Nije tajna da ga iz bivšeg kluba već duže vreme prate i žele da ga vrate, a vidjećemo da li će to biti i moguće već ovog ljeta.

Zvezda je već angažovala Nasera Đigu i Luku Ilića, a djeluje da bi Radonjić bio idealna zamjena za Osmana Bukarija koji će najvjerovatnije biti među prvim ljetnjim odlascima sa "Marakane". Za sada nije poznato koliko bi Torino mogao da traži za otkup srpskog reprezentativca.

U svom prvom mandatu na "Marakani", Radonjić je proveo godinu dana - igrao je u sezoni 2017/18 i u idućoj pomogao klubu da se plasira u grupnu fazu Lige šampiona - da bi potom prešao u Marsej za 12 miliona evra.