Fudbal

MURINJO OTJERAO ŠVAJŠTAJGERA IZ JUNAJTEDA! Otvorio dušu, nikada prije ovo nije ispričao!

Autor Dragan Šutvić

Bastijan Švajnštajger ispričao je kako je izbačen iz tima Mančester junajteda kada je Žoze Murinjo došao u klub...

Izvor: CW / Backgrid UK / Profimedia

Bastijan Švajnštajger igrao je u Mančester junajtedu od 2015. do 2017. godine i možda bi tamo ostao još duže da ga Žoze Murinjo nije otjerao. Priznao je i sam Portugalac da se kaje i da žali zbog načina na koji ga je tretirao, a sada je u javnosti po prvi put njemački internacionalac ispričao šta se sve tada dešavalo.

Suprug bivše srpske teniserke Ane Ivanović gostovao je u podkastu kod Gerija Nevila, nekadašnjeg igrača "crvenih đavola" i tada je otkrio nepoznate detalje. Ispričao je šta se dogodilo od momenta kada je Žoze došao. "Stvarno hoćeš da znaš?" upitao ga je Bastijan i dobio potvrdan odgovor.

Onda je otvorio dušu. "Trenirao sam sa Zlatanom Ibrahimovićem, bio je tu. Igrač koji ima viziju i sa kojim je sjajno igrati. Dan kasnije bio mi je rođendan. Džon Murto je bio tu i rekao mi je da nemam dozvolu da uđem u svlačionicu. Pitao sam zašto, rekao mi je da je trener tako rekao. Nije bilo nikakvog upozorenja. Samo mi je to rekao."

Nevil je tada konstatovao da je to vjerovatno značilo da ga Žoze ne želi. "Da, tako je. Neko je mogao da mi kaže, da mi objasni na normalan način, ali okej. Otišao sam u svlačionicu sa mlađim timom i tamo sam trenirao. Izbacili su me skroz iz svlačionice prvog tima. Trenirao sam sa timom do 16 godina".

Uslijedilo je Gerijevo pitanje o tome da li je ikada to ispričao u javnosti. "Ne", kratko i jasno je odgovorio Švajnštajger.