Fudbal

PROSINEČKI: Samo će Jovetić ostati u timu, jer želimo da mu damo minutažu koju nema u Olimpijakosu

Autor Milica Mrvaljević

Fudbalska reprezentacija Crne Gore igraće sjutra u Antaliji, u prijateljskom meču, sa Sjevernom Makedonijom.

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

Izabranici selektora Roberta Prosinečkog u četvrtak su savladali Bjelorusiju 2:0.

Duel u Antaliji počeće u 18 sati.

Na pres kofernciji u Antaliji, trener "Sokolova" je htio da ukaže da će im ukazati povjerenje i svima staviti do znanja da su reprezentativci, da su dio tima, a da na terenu vidi konture onoga što sprema za vrijeme kada će utisak biti manje važan od učinka.

“Samo će Jovetić ostati u timu, jer želimo da mu damo minutažu koju nema u Olimpijakosu”, kazao je Prosinečki na pres konferenciji u Antalij.

Zato je važno da prijateljske utakmice budu dobra simulacija takmičarskih.

“Momci su imali veliki motiv Bjelorusije, mislim da se to vidjelo. Došao je novi selektor, normalno je da su svi imali želju da se pokažu. Bili su jako borbeni, čak se Vešović u jednom momentu umalo potukao pored aut linije”, rekao je Prosinečki.

“Bili su i trkački izvanredni, a počeli smo i da igramo, što je veoma važno. Nadam se da ćemo i u drugom meču biti takvi”.

Prosinečki je ponovio da rezultat nije najvažniji, ali je važna zbog atmosfere u timu.

“Mi smo ovdje došli da počnemo novu priču. Važan je rezultat, ali bitnije je da se upoznamo i uigramo ono što planiramo da sprovedemo.. Od prvog dana sam vidio da momci imaju odličan odnos, a to je osnova i suština svega. Kada je tako, lakše se i ljepše radi“.

Crnogorsku selekciju u junu odmjeriće snage sa Belgijom u gostima i Gruzijom u Podgorici i ti dueli biće posljednje provjere pred septembarski start B Lige nacija.

Crna Gora na otvaranju gostuje Islandu 6. septembra, tri dana kasnije pod Goricom dočekuje Vels.

Pred meč sa Sjevernom Makedonijom, selektor Prosinečki e imao da poruči:

„Gledali smo utakmicu Makedonaca sa Moldavcima, nisu izgledali dobro. Protiv nas će sigurno biti motivisaniji, željeće da pobijede i poprave utisak. Imaju veliki individualni kvalitet, njihovi igrači prave razliku u dobrim klubovima. Neće biti laka utakmica. Ali optimisti smo, momci rade dobro, a nisu ni umorni, jer ćemo promijeniti ekipu. U svakom slučaju, sigurno će biti zanimljivo”, kazao je Prosinečki.