Fudbal

"ŽIVOT IZMIČE KONTROLI, ZAVISNIK SAM OD DROGE!" Poznati fudbaler šokirao: Potrošio sam sve, na psihijatriji sam!

Autor Dragan Šutvić

Nekadašnji fudbaler brojnih poznatih klubova Dani Osvaldo prešao put od reprezentacije do pakla.

Izvor: Marco BERTORELLO / AFP / Profimedia

Nekadašnji italijanski fudbaler Dani Osvaldo (38) oglasio se na društvenim mrežama i cijelom svijetu otkrio sa kakvim se problemima suočava nekoliko godina nakon ponovnog završetka igračke karijere. Bivši napadač, koji je kroz karijeru bio prepoznatljiv zbog duge kose, tetovaža i burnog temperamenta danas se bori sa depresijom, nalazi se na psihijatrijskom liječenju i pokušava da se odvikne od poroka - alkohola i droge!

Iako je kroz karijeru igrao za neke od najvećih klubova u Italiji, a imao i angažmana u Engleskoj i Argentini, Daniju Osvaldu sada treba pomoć! Potrošio je novac koji je zaradio, više nema posao, a rijetko ustaje iz kreveta i napušta sobu u kojoj spava. Život mu je uništen, a bivši fudbaler osjeća da više nema nikakvu kontrolu nad njim...

"Ne ide mi dobro, osjećam potrebu da kažem da se neko vrijeme borim sa depresijom koja me je dovela do nekih zavisnosti, alkohola i droge. Očajan sam. Osjećam da mi život izmiče kontroli", počeo je priču nekadašnji fudbaler i dodao:

"Na psihijatrijskom sam liječenju, uzimam lekove. Imam specifičnu bolest, gubitak samopoštovanja, depresiju i često padam pod svoju zavisnost. Padam u samodestrukciju i živim sam zaključan u kući. Ne idem nigdje, ne zanima me ustajanje iz kreveta, izlazim iz sobe samo kad moram da jedem. Upao sam u vrlo tešku zavisnost koja je samo pogoršala moju depresiju."

Bivši reprezentativac Italije ima troje djece sa dvije žene, a nedavno se pisalo o tome da je u vezi sa ćerkom Dijega Maradone, koja ga je "ukrala" od svoje prijateljice. Još tokom igračkih dana važio je za velikog zavodnika, ali njegova pozitivna energija i dobro raspoloženje uticali su da bude omiljen među saigračima. Sada su ti dani daleko iza njega.

"Liječim se na psihijatriji, ali se teško izvlačim iz toga. Opet padam u zavisnost i distanciram se od ljudi koje volim. Nekad sam bio vrhunski igrač, potpuno druga osoba, ponosna i samouvjerena. Ovo je osoba koju ne poznajem. Vrlo je teško razlikovati šta je stvarno, a šta ne. Ne mogu sam da izađem iz toga. Želim da se vratim da budem ono što sam nekada bio. Sad ne znam kako da izađem iz ove kuće, nemam stalan posao, potrošio sam sav novac. Uvijek sam bio dobar prijatelj, nadam se da ću biti dobar otac", zaključio je Osvaldo. Pogledajte njegovu ispovijest.

Dani Osvaldo je rođen u gradu Lanus, a u istoimenom klubu počeo je fudbalsku karijeru kao dječak. Tokom mlađih kategorija nastupao je za Banfild i Hurakan, u kojem je zabilježio i svoj seniorski debi. Uslijedili su Atalanta, Leće, Fiorentina, Bolonja, Espanjol, Roma, Sautempton, pozajmice u Juventus, Inter i Boku, pa zatim Porto, Boka i Banfild gde je 2020. godine drugi put okončao profesionalnu karijeru, nakon što je četiri godine ranije odlučio da po prvi put ode u penziju.

Iako je rođen u Argentini, Dani je upisao 12 nastupa za mladu i 14 nastupa za seniorsku reprezentaciju Italije. Na tim mečevima postigao je šest golova, a poslije igračkih dana pokazao je da ima još jedan talenat. Zajedno sa prijateljima napravio je muzičku grupu čije je prepoznatljivo lice bio.