To je to!

CIJELA HRVATSKA DRHTALA, A ONDA DOBILA HEROJA IZ KOMŠILUKA: Špic iz Zenice poslao Hrvate na Euro, tamo mogu sa Srbijom!

Autor Nikola Lalović

Ovo je spisak svih učesnika Evropskog prvenstva koji su se za sada kvalifikovali. Još tri tima će otići na Euro putem baraža.

Izvor: DENIS LOVROVIC / AFP / Profimedia

Završena je grupna faza kvalifikacija za Evropsko prvenstvo! Na njemu će se posle 24 godine naći i Srbija, a sada smo dobili konačan spisak reprezentacija koje su već obezbedile plasman na Euro. Zapravo su jedini mečevi koji su odigrani, a koji su nešto značili bili dueli Rumunije i Švajcarske, Turske i Velsa i Hrvatske i Jermenije. 

Hrvati su se mučili tokom kompletnih kvalifikacija, ali su na kraju dobili heroja! On ima 32 godine, rođen je u Zenici i ime mu je Ante Budimir. Iskusni stameni napadač je dao jedini gol na meču Hrvatske i Jermenije i tako je sa 1:0 donio pobjedu "vatrenima", ali i plasman na Euro. Velšanima remi sa Turskom 1:1 nije značio jer su mogli na Euro samo ako pobijede, a Hrvatska ne trijumfuje. Hrvati ovom pobjedom ne samo da idu na Euro nego tamo nakon žrijeba mogu da igraju i sa Srbijom. 

Što se Rumuna tiče, oni su pogotkom Denisa Alibeka u 50. minutu meča uspjeli da pobijede Švajcarsku i tako je pošalju u poslednji šešir kvalfikacija, dok je Rumunija osvojila ovu grupu i vratila se na Euro u velikom stilu. Naravno i Švajcarci idu dalje, ali će ih čekati jako težak žrijeb. 

Znamo naravno da su iz grupe G dalje prošle Srbija i Mađarska, a sve ostalo se znalo od ranije! Iz grupe A dalje su prošli Španija i Škotska,. Francuska i Holandija su otišle dalje kada je grupa B u pitanju. Uspjela je pored Engleske da se plasira Italija iz grupe C, a Albanija i Češka takođe idu na Euro. Belgija i Austrija su promarširale svojom grupom, Danska i Slovenija su prošle iz grupe H, a Portugal i Slovačka iz grupe J.