AU!

SKANDAL U PREMIJER LIGI! Slavnom klubu oduzeto 10 bodova, zakucani za dno tabele!

Autor Milutin Vujičić

Everton je kažnjen zbog kršenja finansijskog fer-pleja Premijer lige.

Izvor: Shutterstock.com/nicholas edger

Fudbalskom klubu Everton oduzeto je deset bodova u Premijer ligi zbog kršenja finansijskog fer-pleja, objavila je liga danas. Odluka odmah stupa na snagu i zato su "karamele" pale na 19. mesto i imaju tek četiri boda, što znači da ih čeka grčevita borba za opstanak, baš kao i prošle sezone.

Taman se činilo da će to izbeći sa Šonom Dajčom, koji je izvukao maksimum iz ekipe i u dosadašnjem delu sezone je ostvario četiri pobede i dva remija, međutim većina tog plena je izgubljena. Od 14 bodova, Evertonu ostaju samo četiri, tako da su zakucani za dno tabele sa Barnlijem. Od njih imaju bolju gol-razliku i zato su ispred, a do bezbedne zone deli ih pet bodova: Šefild ima pet, Luton šest, a Bornmut devet bodova.

Everton je inače već najavio žalbu na ovu kaznu zbog toga što smatraju da u obzir nisu uzete sve okolnosti. Šokirani su i čekaće odluku o potencijalnim kaznama za Mančester siti i Čelsi, pošto smatraju da ako pomenuti klubovi ne budu kažnjeni - onda nema nikakvih osnova da budu i oni.

Everton je veliki novac uložio u renoviranje stadiona i smatra da taj trošak nije trebalo da bude uzet u obzir, dok podsećaju da su i zbog invazije Rusije na Ukrajinu izgubili preko 200 miliona funti.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt