Fudbal

KUPILI SU GA ZA 64 MILIONA EURA, A SAD MU PRIJETI SUSPENZIJA: Zbog klađenja ZAVRŠAVA sezonu!?

Autor Marina Periškić

Igrač Njukasla Sandro Tonali mogao bi da bude kažnje narednih deset mjeseci i time privremeno završi karijeru do avgusta 2024. godine.

Izvor: Owen Humphreys / PA Images / Profimedia

Nastavlja se saga o klađenju u Seriji A, pa je tako izvesno da će Fudbalski savez Italije da suspenduje fudbalera Njukasla, a u pitanju je Sandro Tonali. Igrač bi mogao da bude van terena deset mjeseci zbog afere sa kladionicama. Mediji pišu da je Italijan pristao na sporazum o priznanju krivice sa italijanskim savezom, koji bi uključivao terapiju protvi zavisnosti o kockanju. 

Sandro Tonali je zajedno sa svojim advokatima bio u italijanskom tužilaštvu gde je prznao da su sve tvrdnje tačne i da on jeste učestvovao u klađenju, na utakmice Milana. S obzirom da je fudbaler prizanao krivicu u tužilaštvu, prijeti mu suspenzija na deset mjeseci umesto na 16, kako su to prvo prenosili mediji.

Prije nekoliko dana Fudbalski savez Italije suspendovao je Nikolu Fađolija na sedam mjeseci, takođe zbog klađenja. Tonali bi na teren mogao da izađe tek u avgustu 2024. godine, što bi za njega bio velik udarac jer bi propustio sve utakmice Njukasla do kraja sezone, kao i priliku da pomogne Italiji na Evropskom prvenstvu 2024. godine ukoliko se tamo kvalifikuje.

Fudbaler je u letnjem prelaznom roku bio igrač Milana, a Njukasl ga je u svoje redove doveo za 64 miliona eura. Definitivno će ovaj udarac da oseti klub koji je računao na Tonalija i njegovu pomoć u Premijer ligi. Prije Milana, Tonali je bio član Breše, a za reprezentaciju je upisao 15 utakmica.