Neverovatno!

GOLMANKA SPLITA PREŠLA U NAPAD, PA IZREŠETALA RIVALA! Ludilo u Hrvatskoj - ovo još niste vidjeli!

Autor Dušan Ninković

Hrvatska fudbalerka Stefani Bukovec prvi dio meča branila, a drugi igrala u napadu ŽNK Split.

Izvor: Instagram/scbukovec/printscreen

Spektakularan meč u hrvatskom fudbalu prethodnog vikenda odigrale su ekipe Agrama i Splita. Ukoliko vam na prvo čitanje nije baš najjasnije o čemu se radi, pojasnićemo - bio je to meč elitnog ranga hrvatskog fudbala u ženskoj konkurenciji, a gošće iz Splita stigle su do pobjede nakon velikog preokreta (2:1).

Oba gola za gostujući tim postigla je Stefani Bukovec, devojka odrasla u Kanadi, inače golman ŽNK Split! Ona je na ovom veoma uzbudljivom meču imala dvostruku ulogu - počela je među stativama, a zbog problema u igračkom kadru trener je odlučio da je u nastavku prebaci u napad! Uveo je u igru drugog čuvara mreže Lauru Fiket umjesto igračice Karle Kurkutović i Stefani prebacio pred protivnički gol, za šta se ona odužila sa dva pogotka! Ovako inače izgleda Stefani:

Prvi pogodak na meču Stefani je postigla u 54. minutu nakon polukontre u kojoj je imala dovoljno vremena da se nacilja i savlada koleginicu na golu Agrara preciznim udarcem kroz noge. Drugi pogodak bio je još atraktivniji, pošto je nekadašnja čuvarka mreže slavnog ajaksa iz Amsterdama glavom sa oko deset metara uspjela da uputi neodbranjiv udarac!

Ekipa Splita odigrala je šest mečeva u tekućem prvenstvu i ima 12 osvojenih bodova, što je jedan manje od gradskog rivala Hajduka koji je trenutno lider. Na trećoj poziciji je Osijek koji ima 10 bodova, ali i dva meča manje od timova iznad sebe, pa bi u bliskoj budućnosti mogao da preuzme lidersku poziciju na tabeli. Pogledajte golove Stefani Bukovec:

BONUS VIDEO: