SVAĐA? MA NE...

TRENER "ZAKUCAO" VLAHOVIĆA NA KLUPU I TO NIJE NAJGORE: Kad Dušan pročita izjavu Alegrija, sve će mu biti jasno

Autor Milutin Vujičić

Dugo se spekuliše o odnosu Dušana Vlahovića i Masimilijana Alegrija, a trener Juventusa ne krije da mnogo više preferira drugog napadača.

Izvor: Profimedia/Fabio Ferrari/LaPresse

Srpski napadač Dušan Vlahović odlično je počeo novu sezonu u Seriji A i postigao je četiri gola za "staru damu", međutim nakon kritika koje je cio tim dobio za poraz protiv Sasuola za vikend (4:2), trener Masimilijano Alegri preselio ga je na klupu. Tako je u napadu igrao Arkadijuš Milik i doneo je pobjedu svom timu protiv Lečea 1:0 (0:0) nakon asistencije Rabijoa u 57. minutu, dok je Vlahović na terenu proveo samo petnaestak minuta.

Alegri ga je poslao na zagrijavanje početkom drugog poluvremena, "natjerao" da čeka kraj aut-linije dok su prvo ulazili Kostić i Gati, da bi ga u 78. minutu poslao na teren kada već nije mogao mnogo da uradi, a kada se i po prirodi stvari Juventus povlači ako ima "mršavo vođstvo". Takve stvari bez ikakve sumnje ne odgovaraju Vlahoviću...

Ono što će mu još manje odgovarati je što trener Alegri - koji ga kritikuje i posle dobrih utakmica u kojima daje golove - sada na sva zvona hvali Arkadijuša Milika. Poljak je izgleda daleko više po ukusu italijanskog trenera tako da je Alegri bio neobično veseo i raspoložen dok je pričao o njegovom nastupu protiv Lečea: "Milik je zaista nevjerovatan napadač. Ja imam petoricu dobrih napadača, uključujući i mladog Jildiza. Svi sjajno rade. Milik je danas odigrao fantastičan meč", kazao je Italijan.

Ovakve riječi Vlahović još nije dobio od dolaska u Juventus pre godinu i po dana, a nije nikakva tajna da je do sada dao mnogo više za tim od Poljaka, kome je gol protiv Lečea bio i prvi koji je postigao u tekućoj sezoni. Ruku na srce, na svim ostalim mečevima ulazio je sa klupe.

Što se tiče Vlahovića, pogađao je protiv Udinezea, Bolonje i dvaput protiv Lacija, a iako će mnogi reći da je "dobro za njega" što ga je Alegri odmorio protiv Lečea, istina je da su srpskom napadaču potrebni mečevi jer klub ne igra Evropu i sigurno nije umoran.