NAPETO

UEFA VRATILA RUSE, SAMO SE ENGLEZI POBUNILI: Sprema se veliki skandal, neće da popuste i tačka

Autor Milutin Vujičić

Englezi ne žele da igraju protiv Rusa, pa makar to bila i djeca.

Izvor: Profimedia

UEFA je odlučila da posle 18 mjeseci od "protjerivanja" ruskih klubova i timova zbog rata u Ukrajini - postepeno popušta. Tako je na poslednjem Kongresu ovog tijela donijeta odluka da ruski timovi do 17 godina (i muški i ženski) mogu da učestvuju u međunarodnim takmičenjima, već od ove sezone.

Očekivano, takva odluka je podijelila javno mjnjenje i unela "nemire" posebno u Engleskoj koja se već odredila prema ovoj temi. Prema pisanju britanskog lista "Tajms", svi engleski timovi i reprezentacije će odbiti učešće na turnirima na kojima će igrati selekcije iz Rusije do 17 godina. Oni ne žele da "odustanu od svojih principa i politike države" uprkos odluci UEFA da reintegriše mlade fudbalere i fudbalerke u svoj sistem.

Prethodno je UEFA saopštila da je pred njom bio veliki zadatak da vrati dječake i djevojčice u međunarodna takmičenja, čak iako su za neke od turnira već održani žrebovi, ali u Engleskoj jedini (za sada) nemaju namjeru da popuste i za sada nije jasno kako će se stvar odvijati. Da li će u slučaju odbijanja da igraju sa Rusima, Englezi gubiti za zelenim stolom?

Podsjetimo, Rusi će u UEFA takmičenjima učestvovati bez isticanja državne zastave, himne ili opreme reprezentacije, dok ni sami mečevi neće biti igrati na njihovoj teritoriji.