Rasulo!

ZBOG "KOSOVO JE SRBIJA" PREKINUT MEČ U RUMUNIJI! Haos u kvalifikacijama - igrači OTIŠLI sa terena!

Autor Dušan Ninković

Novi problemi za UEFA, jer Kosovo igra međunarodne mečeve protiv zemalja koji ih ne priznaju kao državu!

Izvor: Profimedia/DPPI/Mihnea Tatu

Veliki skandal na meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj 2024. godine - prekinuta je fudbalska utakmica između selekcije Rumunije i Kosova, koji. Navijači domaćeg tima počeli su skandiranje "Kosovo je Srbija" i pokazali transparent sa istom porukom, što je izazvalo reakciju fudbalera na terenu.

Od ranije je poznato da Rumunija, narod u toj zemlji i fudbalski navijači reprezentacije ne priznaju Kosovo, pa je bilo jasno da će postojati problemi čim ih je žrijeb spojio u istu grupu. Rumunski navijači su u prethodnom periodu često bili na strani Srbije, pa su tako pjesmama o Srbiji provocirali i fanove Bosne i Hercegovine, a posebno burno bilo je njihovo gostovanje u Prištini nedavno.

Pred oko 30.000 navijača u Bukureštu igralo se samo 18 minuta - u tom trenutku je navijačka grupa "Uniți Sub Tricolor" istakla transparent na kojem je poruka "Kosovo je Srbija", napisan na pozadini koja je u bojama srpske trobojke. Ovakav postupak doveo je do prekida utakmice, a igrači oba tima poslati su u svlačionice.

Za sada nije poznato da li će meč biti nastavljen i u kojim uslovima će se igrati ostatak utakmice. Podsjećamo, trebalo bi da se odigra više od 70 minuta fudbala na susretu koji je izazvao mnogo pažnje. U prvih 18 minuta igre nije bilo golova.

Tagovi