SREĆA, PA TUGA...

DALA GOL U FINALU MUNDIJALA, POLJUBILA ZLATO, A ONDA JOJ SE SVET SRUŠIO: Porodica joj prišla i saopštila tragične vesti

Autor Milutin Vujičić

Olga je postala junakinja svoje zemlje, a potom je saznala da je ostala bez najbližeg člana porodice.

Izvor: Profimedia/Daniela Porcelli / SPP

Ženska fudbalska reprezentacija Španije postala je prvak sveta pošto je u finalu u Sidneju savladala Englesku 1:0. Jedini gol za "crvenu furiju" postigla je Olga Karmona, koja je inače i kapitenka tima sa samo 23 godine, a nakon trenutaka najvećeg slavlja u karijeri - sačekale su je tragične vesti. Nakon meča, obaveštena je da je preminuo njen otac posle duge i teške bolesti, još dva dana uoči finala.

"Znam da si me gledao večeras sa neba i da si ponosan na mene. Počivaj u miru, tata. Iako nisam znala, znam da si mi dao snagu da ostvarim nešto neverovatno", napisala je Olga Karmona na društvenim mrežama posle utakmice i objavila fotografiju na kojoj ljubi zlatnu medalju.

Karmona je počela pet od sedam utakmica Španije na Svetskom prvenstvu, a porodica i prijatelji odlučili su da joj ne govore šta se desilo sa ocem, inače nekadašnjim levim bekom Real Madrida, sve dok se finale ne završi. Takođe, majka i braća su otputovala u Sidnej na finale kako bi je podržali u finalu protiv Engleske i potom joj saopštili tragične vesti. Posle svega, oglasili su se Real Madrid i Fudbalski savez Španije, čiji je predsednik napravio skandal na dodeli medalja.