TO JE TO

UEFA ŽESTOKO KAZNILA DINAMO ZAGREB: Donijeta odluka o ZABRANI posle ubistva navijača!

Autor Nemanja Stanojčić

UEFA je donela odluku i zabranila navijačima Dinama da putuju na evropska gostovanja.

Izvor: Profimedia/Pixsell/Marko Lukunic

Dinamo Zagreb ispao je iz Lige šampiona posle nevjerovatne završnice i drame protiv AEK-a u Atini. Posle tog meča UEFA je donijela odluku i žestoko kaznila hrvatski klub. Do kraja sezone u Evropi na snazi biće zabrana putovanja za njihove navijače. Dakle, bez podrške na gostovanjima na evropski mečevima.

Hrvatski mediji preneli su tu informaciju. "Prema procjeni UEFA sve utakmice na kojima su gostujući navijači Dinama smatraju se visokorizičnim. To je nažalost potvrđeno težinom incidenta navijača na meču u Atini uporkos odluci o zabrani putovanja. To je takođe istaknuto u izveštaju koje sadrži informacije o incidentima koje su grčke vlasti dostavile", navodi se u tekstu hrvatskog "Indeksa".

Podsjećanja radi, pred prvu utakmicu u Atini došlo je do tuče između navijača Dinama i AEK-a i tom prilikom ubijen je navijač Mihalis Kacuris (29). Više od 100 ljudi uhapšeno je i preraspodeljeno po grčkim zatvorima, istraga je još uvek u toku. Majka ubijenog navijača bila je i na stadionu na revanš meču i gledala je kako AEK prolazi dalje golovima u sudijskoj nadoknadi.