AU!

UEFA OTKAZALA MEČ U ATINI POSLE UBISTVA NAVIJAČA? Hitna reakcija nakon sukoba huligana Dinama i AEK-a!

Autor Milutin Vujičić

Prema pisanju grčkih medija, UEFA je odlučila da večerašnji meč između AEK-a i Dinama otkaže, odnosno čeka se novi datum.

Izvor: Profimedia/Pixsell

UEFA je odlučila da odloži meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona između AEK-a i Dinama nakon što je u sinoćnom navijačkom sukobu stradao jedan državljanin Grčke, prenosi grčka "Gazeta". Navodno, nakon sastanka jutrošnjeg sastanka policije ocenjeno je da akteri susreta nisu bezbedni i zato je UEFA regaovala. Meč je trebalo da se igra večeras od 20.45, a za sada nije poznato da li će biti zakazan u drugom terminu ili slede kazne.

"U ovom trenutku mislimo da je nezamislivo da učestvujemo u sastanku na kome su predstavnici Dinama iz Zagreba dok oplakujemo našeg navijača koji je izgubio život sinoć", poručili su predstavnici AEK-a koji su napustili zajednički sastanak na kome je doneta odluka o odlaganju utakmice.

Krv ispred stadiona
Izvor: YouTube/AEK1924gr

U saopštenju policije navodi se da je grupa od 100 do 120 navijača napravila haos u Atini, a najverovatnije su im pomogli "bratski" navijači Panatinaikosa. Dve navijačke grupe su već godinama u dobrim odnosima, a i Panatinaikos je iz Atine, baš kao što je to slučaj sa AEK-om.


"U ponedeljak uveče grupa od oko 100 do 120 navijača Dinama iz Zagreba, zajedno sa prijateljskim navijačima iz Grčke, bila je u Perisosu (metro stanica u Atini, prim. aut.). Okupljeni navijači AEK-a bili su nedaleko od njih. Došlo je do incidenata između dve navijačke grupe koje su bacale baklje, kamenje, improvizovane stvari... Takođe, koristili su i palice. Incident se dogodio sat i po nakon što je Dinamo Zagreb završio trening i napustio teren, a policija je ispratila igrače i ceo tim do hotela. Nakon prijavljenog incidenta, policija je stigla na mesto sukoba i uhapsila 98 navijača. Otvorena je istraga i biće pokrenute i utvrđuje se identitet svih učesnika tuče", navodi se u saopštenju policije. Saznaje se da su uhapšeni huligani državljani Hrvatske, Grčke, Nemačke, Albanije, Austrije i Bosne i Hercegovine.

Najveći deo sukoba dogodio se ispred stadiona AEK-a, ispred koga se i dalje vide krvavi tragovi, a navijači pale sveće za ubijenog mladića. Dodajmo i to da je osam navijača povređeno u sukobima, dok je jednoj devojčici (12) razbijena glava kamenom. "Bed Blu Bojsi" su navodno imali i pomoć navijača Panatinaikosa.

BONUS VIDEO: