UPOZNAJTE GA

PARTIZAN DOVEO NOVOG SUMU! Brat mu igra u Milanu, a o crno-bijelima je već SVE NAUČIO: Ko je Aldo Kalulu?

Autor Milutin Vujičić

Partizan je potpisao trogodišnji ugovor sa Aldom Kaluluom.

Izvor: Profimedia/JBAutissier/Panoramic

Partizan je doveo i sedmo pojačanje ovog ljeta pošto je posle golmana Aleksandra Jovanovića, lijevog beka Nikole Antića, defanzivnih veznih Aleksandra Šćekića i Frenka Kanutea, napadača Ksandera Severine i Nemanje Nikolića, stigao i ofanzivni vezni Aldo Kalulu (27). U pitanju je nekadašnji napadač francuskog Sošoa i reprezentativac DR Konga koji je danas sa crno-bijelima potpisao ugovor na tri godine.

"Volim da igram u sredini napada, nema veze da li kao devetka ili kao lažna devetka, mogu i da pomognem po stranama ali najbolje se osjećam u centralnom dijelu napada. Brz sam, volim da imam loptu. Volim i duple pasove, timski sam igrač. Umijem da napravim razliku i u duelima 1 na 1, to su sve načini na koje mogu da pomognem timu", kazao je Kalulu po dolasku u Partizan.

Omaleni vezista (166 cm) je u dosadašnjem delu karijere igrao još za Lion, Ren, Bazel i Svonsi, čiji je mlađi brat prvotimac Milana (Pjer Kalulu), ističe da je pozitivno iznenađen po dolasku u Beograd zbog velikog broja restorana i šoping molova, dok se unapred informisao o navijačima. Gledao je snimke sa stadiona i jedva čeka da se pokaže pred crno-bijelom publikom, a već se od Kanutea dovoljno uputio u rad trenera Duljaja.

"Nisam znao mnogo o Partizanu, imao sam neke prijatelje koji su ranije igrali u Beogradu, u Partizanu i Crvenoj zvezdi, znam za rivalstvo između klubova, ali ovde sam da učim o tome i da sve doživim svojim očima. Kanute je dobar momak, moj prijatelj. Susreli smo se u restoranu kada sam došao u Beograd, pričao mi je o gradu i klubu, i to što mi je rekao bilo je dovoljno da odlučim da dođem ovdje. On je takođe bio oduševljen i pozitivno iznenađen tako da zaista mislim da ćemo napraviti dobre stvari sa Partizanom", kazao je Aldo Kalulu.

Osim francuskog, Aldo Kalulu govori i engleski jezik i ističe da neće biti problem da se sporazume sa novim saigračima, a stavio je pred sebe velike ciljeve: za početak ulazak u grupnu fazu Konferencijske lige gdje će Partizan igrati protiv Rige ili Sabaha.